In Berlijn heb je natuurlijk geen echte stranden maar wel zie je er vele kunst strandjes opduiken. Een daarvan is Oststrand Berlijn. Compleet met zand, palmbomen en strandstoelen. Het Ostrand is heerlijk om in de zomer te relaxen en een drankje te doen. Ook kun je een plekje op het oude vrachtschip bemachtigen zodat je lekker aan het water van de Spree kunt genieten. S’avonds gaan op het schip leuke lampjes in de masten branden. Dit geeft een gezellige sfeer.

Oststrand - Berlin

Het Ostrand

Feest

S’avonds komt er een DJ en vinden er feesten plaats tot diep in de nacht. Ostrand is niet duur, een biertje kost er bijvoorbeeld €2,50. Vanaf 17.00 tot middernacht is er ook de mogelijkheid om een lekkere pizza te bestellen. Deze kosten tussen de €6,00 en €9,00 euro.

Oststrand

De strandstoelen op het Ostrand

Bereikbaarheid

Met de trein kun je het beste uitstappen bij station Ostbahnhof. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Oststrand van Berlijn. Je loopt de gehele wandeling langs East Side Gallery, dit is leuk om te zien want hier staat het langste stuk Berlijnse muur wat er momenteel nog staat.

sunset at the riverside

Het oude vrachtschip

Adresgegevens:Mühlenstraße 24, 10243 Berlin, Duitsland

NO COMMENTS