Berlijn word ook wel de partystad van Europa genoemd. Ieder weekend komen er duizenden toeristen naar Berlijn om eens even flink los te gaan. Berlijn is zo bijzonder omdat je kunt doen wat je maar wil. Waar je ook naar toe gaat, je ontdekt altijd iets nieuws. ÉÉn ding staat in Berlijn centraal en dat is vrijheid en genieten. Er worden in Berlijn hele grote underground feesten gehouden in grote fabriekspanden op verlaten industrieterreinen. In het weekend gaan feesten soms wel meer dan 48 uur lang door. Berlijn staat bekend vanwege het hoog ontwikkelde culturele leven en de liberale levensstijl. Veel kunstenaars en levensgenieter komen hier samen. Na de tweede wereld oorlog werd Berlijn gescheiden in twee delen, oost en west, door deBerlijnse muur.

Onstaan underground scene

Toen in 1989 de Berlijnse muur viel, kwam de geest van de vrijheid naar de stad. Heel veel panden kwamen leeg te staan omdat heel veel oost-duitsers naar het westen trokken. Omdat de oost-duitsers bang waren dat de vrijheid weer zou worden ingenomen. Gelukzoekers, alternatievelingen en kunstenaars trokken in deze lege panden om daar ateliers, werkplaatsen, discotheken en barretjes te beginnen. De lege panden zijn goedkoop en krijg je voor bijna niets. De panden bevinden zich op grote industrietereinen. De omgeving is rauw, denk aan graffiti en kapot glas, dit past allemaal bij een plek waar je 24 uur per dag door kunt gaan. Berlijn staat onder andere bekend om de Techno. Berlijn is ook zo groot dat het helemaal niet uit maakt als er ergens harde muziek gedraaid word, de straten zijn erg breed, het burengerucht is niet zo erg als in bijvoorbeeld Nederland.

44

Uitgaan

Berlijn heeft zo’n 300 legale clubs. Deze clubs zijn open van woensdag tot en met maandag. Er word goede muziek gedraait en er hangt een goede sfeer. Sommige feesten gaan wel 48 achter elkaar door.

Let op: een foto camera mag je niet mee naar binnen nemen, de clubs willen het graag underground en mysterieus houden.

BRAZIL ROOTS BERLIN SEP. EDITION

Illegale afterparty's

Ook worden er elk weekend door heel Berijn vele illegale afterparty's georganiseerd. De politie tolereert het. Via een speciaal forum kom je er achter waar deze feesten zich afspelen. Je gaat ergens heen waar drie uur geleden nog niets was en het volgende moment is er opeens een feest. Veel mensen die deze feestjes in Berlijn bezoeken zitten aan de drug. Vaak gaat het om pep. Dit zorgt ervoor dat de feestgangers het zolang achter elkaar vol kunnen houden.

Sin City

Berlijn staat ook wel bekend als Sin City, in het Nederlands de stad van de zonde. In een bepaald wijk in Berlijn, Einenacher StraBe, vind je een aantal toon aangevende clubs waar echt alles kan, niets is te gek. Dit komt mede door de grote gayscene. De wijk staat bekend om de vele homo’s die er wonen en uitgaan. Al vanaf begin van de 21e eeuw is Berlijn erg liberaal, zelfs de burgemeester van Berlijn is homo. In sommige clubs worden hele heftige performances gegeven. De combinatie van seks en vrijheid maken Berlijn een echte Sin City.

Berlijn is de stad van de vrijheid. Net iets meer dan twintig jaar geleden mocht er in een groot deel van Berlijn bijna niets. Sinds de val van de Berlijnse muur is weer alles mogelijk. Als je jong bent betekent dit maar twee dingen: feesten en vrijheid. Het bezoeken van een underground feest in Berlijn is echt een unieke ervaring. Een ervaring die je ooit in je leven een keer mee gemaakt moet hebben. Je kijkt je ogen uit.

Real Berlin experience

NO COMMENTS