Wandelen langs de Berlijnse muur

Er is een wandelroute langs waar de Berlijnse muur vroeger stond. Via deze route kom je langs verschillende restanten van de muur en kom je ook langs 2 museums over de Berlijnse muur, Checkpoint Charlie en het documentatiecentrum. Langs de route staan borden die je informatie over de geschiedenis van de Berlijnse muur geven. De route is erg indrukwekkend. Zo begint hij bevoorbeeld bij een kerkhof waar de Berlijnse muur dwars doorheen is gebouwd.

De wandeltocht is 14,4 km lang maar je kunt natuurlijk tussendoor altijd even van de route afwijken om iets anders te gaan doen. Ook staat er op de kaart een metrostation aangegeven zodat je eventueel eerder met de route kunt stoppen of later aan kunt haken. Met een rolstoeler is deze route ook prima af te leggen, de wegen zijn namelijk overal verhard.

Hierboven zie je de route langs de Berlijnse muur afgebeeld in google maps

Documentatiecentrum Berlijn

De route begint bij de Gedenkstätte Berliner Mauer in de Bernauer Strasse, dit is bij het documentatiecentrum van Berlijn. het documentatiecentrum is geopend van woensdag tot en met zondag. In het documentatiecentrum kun je onder andere foto’s en video’s zien over de tijd van de Berlijnse muur. Ook hebben ze er De entree is gratis.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Het andere museum waar je onderweg langs komt is checkpoint Charlie. Hause am Checkpoint charlie was in de tijd van de koude oorlog een controlepost bij de Berlijnse muur. Er staat nu een replica van checkpoint charlie op de oorspronkelijke plaats. Een paar meter van Checkpoint charlie ligt het museum Hause am Checkpoint Charlie.

NO COMMENTS