Als British Columbia over een ‘’state animal’’ zou beschikken, dan was dit de grizzlybeer. De meeste mensen hebben een beeld van een land met bos, beren, fjorden en zalmen. Maar de meest westelijke staat van Canada heeft nog veel meer te bieden. Hieronder een aantal dingen die je zeker niet mag missen tijdens een rondreis.

 

Mooiste plekken in British Columbia

In 2017 viert Canada haar 150ste verjaardag. Naar aanleiding hiervan heeft iedereen gratis toegang tot alle nationale parken! Hieronder de mooiste natuurparken, nationale parken en bijzondere gebieden die zeker een aanrader zijn. Een aantal tips voor een rondreis in Brits-Columbia:

 

  1. Yoho National Park

Banff en Jasper National Park zijn de bekendste nationale parken van de Rocky Mountains. Een ander hoogtepunt is Yoho. Wanneer je een perfecte weerspiegeling wilt zien van de bergen in een glashelder meer, bezoek dan zeker dit Nationale Park. Emerald Lake is een prachtig meer, waar je bergtoppen kunt bewonderen die tot 3600 meter reflecteren in het azuurblauwe water, omringd door groene naaldbossen. Voeg hier nog een aantal prachtige watervallen aan toen en je ziet British Columbia op zijn best. Het park is gelegen in de Rocky Mountains, ten zuiden van Banff Park.

 

  1. Kootenay NP – van cactus tot gletsjer

Kootenay National Park is minder bekend dan de drie andere parken (Banff, Jasper en Yoho National Park). Kootenay wordt ook wel British Columbia in het klein genoemd. In het begin met droge graslanden van de Columbia vallei, waar je zuilcactussen kan zien die hun noordelijkste verspreidingsgrens bereiken, tot aan de met gletsjers bedekte Deltaform Mountain waar dikhoornschapen op de hellingen grazen. Dit is dan ook wel het meest bijzondere berglandschap van Canada.

 

  1. Zalmentrek

Rearguard Falls aan de Transcanada Highway is de ideale plek in de herfst om naar de zalmentrek te kijken. Het is onvoorstelbaar om te zien hoe de vissen met al hun kracht stroomopwaarts vechten om daar uiteindelijk te paaien en hun eitjes af te zetten. Voor veel van deze vissen is dit bijna het einde van hun reis. De bestemming is het gebied rond Mount Robson. Voordat ze bij hun bestemming arriveren is er nog een gevaar. Dit zijn de grizzlyberen die vanaf hellingen naar beneden zijn geklommen om zich moddervet te eten aan zalm. Zonder deze zalmen is er geen toekomst voor de grizzlyberen.

 

  1. Mount Robson

Met 3.954 meter is Mount Robson de hoogste piek van Canada. Samen met Jasper National Park is het onderdeel van de UNESCO Werelderfgoed ‘Canadian Rocky Mountains’. Er zijn hier nog gebieden te vinden waar mensen zelden komen. Er zijn besneeuwde toppen, alpenweiden en naaldbossen met rode ceders te vinden in dit gebied. Tevens zijn er kariboes, grizzlies, berggeiten en dikhoornschapen te vinden bij Mount Robson. Zij kunnen namelijk boven de boomgrens nog voedsel vinden.

 

  1. Quadra Eiland

Er is een mooie rafelrand van fjorden, kapen en honderden eiland te vinden aan de kust van British Columbia. Er zijn veel toeristen die blijven hangen op het Vancouver Island, maar reis even door naar Quadra Island, welke is gelegen midden in de Campell River en op nog geen tien minuten met de boot van het hoofdeiland. Vanaf Quadra kun je deelnemen aan kajakexcursies, op zoek naar orka’s en bultrugwalvissen. Ook zijn er Californische zeeleeuwen langs de kust te zien.

 

  1. Vancouver

Wanneer je een rondreis maakt in British Columbia moet je zeker een bezoek brengen aan Vancouver. Een leuke toeristische attractie is de Capilano Suspension Bridge. Deze brug is op 10 minuten van downtown Vancouver gelegen. Naast deze gigantische hangbrug, vind je; een cliffwalk, lang granieten rotswanden, een wandeling over bruggen in de boomtoppen en allerlei andere activiteiten voor jong en oud.

 

  1. Vancouver Island

Vancouver Island is ongetwijfeld een van de mooiste plekken van British Columbia. Dit zeer grote eiland is gelegen voor de westkust van Canada. De natuur is adembenemend mooi. Bekende plaatsen zijn Parksville, Nanaimo, Polt Alberni, Campbell River, Courtenay, Ladysmith en Tofino. Zo lang mensen weten wonen er Indianen op Vancouvereiland maar ook beren, wolven en poema’s. Vanaf dit eiland worden er verschillenden walvissafari’s georganiseerd.

 

Tips reis British Columbia

Zowel individueel als in groepsverband is een rondreis in British Columbia echt een aanrader! Wie alleen wil reizen kan terecht bij het WTC voor camperhuur. Tevens biedt SNP Natuurreizen unieke reizen naar British Columbia en Alberta met o.a. een bezoek aan Quadra Island. Ook andere grote reisorganisaties bieden betrouwbare reizen, waaronder een bijzonder groepsreis naar British Columbia. Ga je binnenkort zelf op reis naar British Columbia, vergeet dan niet een ETA aan te vragen

 

 

 

NO COMMENTS