Vakantie vieren in Egypte? Doen! Een uniek land met een unieke cultuur. Zo ongeveer de bakermat van onze beschaving, met een zeer rijke geschiedenis en veel, heel veel trotse Egyptenaren die niet alleen graag vertellen over hun Egypte, maar minstens zo gastvrij zijn dat je eerder het gevoel krijgt op bezoek te zijn bij verre familieleden dan dat je daadwerkelijk op vakantie bent.

Goedkope vliegtickets naar Egypte

Goedkoop op vakantie gaan naar Egypte begint uiteraard bij de vliegreis. En als je redelijk wat vrijheid hebt kwa werk of studie om zelf je vakantieperiode te bepalen, dan kan een vakantie naar Egypte uitdraaien op een zeer goedkope vakantie naar Egypte. Vliegtickets zijn namelijk al verkrijgbaar vanaf € 242.00 voor bijvoorbeeld een vakantie van 14 dagen. Zo kan je nog eens goedkoop naar Egypte in oktober. Ben je nog slimmer en wil je alles in eigen beheer houden, dan zoek je zelf naar een accommodatie. Tegenwoordig is dat een peuleschil, en vaak ben je nog goedkoper uit dan wanneer je op zoek zou gaan naar een leuke last minute deal.

De toeristische steden van Egypte

Egypte kent een aantal bekende toeristische steden. Bekend zijn de plaatsen zoals Sharm El-Sheikh in het zuiden van Egypte, uiteraard de hoofdstad Caïro, Alexandrië in het noorden aan de Middellandse Zee. Daarnaast de wellicht wat minder bekende steden als Hurghada, de bekende badplaats aan de Rode Zee en uiteraard Luxor, welbekend van de piramides, gelegen aan de oevers van de Nijl en in haar gloriedagen de hoofdstad van Opper-Egypte, toen de stad nog Theba heette. Uiteraard bevindt zich hier het Dal der Koningen met de graven van de bekendste farao’s zoals Toetanchamon en Ramses II.

Goed voorbereid op vakantie naar Egypte

Uiteraard vergt ook een goedkope vakantie naar Egypte wel een degelijke voorbereiding. Hoe in ieder geval rekening met het klimaat in de periode dat graag goedkoop op vakantie wilt. Als je goedkoop naar Egypte in Oktober wilt dan kan dat goed uitpakken voor de zonaanbidders onder ons. De maanden oktober tot en met december hebben over het algemeen zeer prettige temperaturen. Periodes van 30 tot 35 graden zijn zeker geen uitzondering. Denk er dus aan dat je zelf voldoende beschermende middelen meeneemt om verbranding te voorkomen. Als verdere voorbereiding op een goedkope vakantie Egypte, is het ook zinvol om je op de hoogte te stellen van de belangrijkste lokale gebruiken en gewoonten. Zo is het wat minder geaccepteerd om in Egypte als groep vriendinnen te gaan stappen, bijvoorbeeld naar een club. Hoe vervelend het misschien ook is, de aanwezigheid van een man kan in zo’n geval een voordeel zijn. Hoe dan ook, maak een handige inpaklijst voor vakantie. je zult zien dat je dan goed voorbereid die goedkope zonvakantie Egypte, tot een waar succes kan maken.

Welke vaccinaties zijn wenselijk

Vaccinaties zijn uiteraard ook belangrijk. Ook al is een goedkope zonvakantie in Egypte erg aantrekkelijk, het hoeft niet extra duur te worden door de vaccinaties te vergeten. Voor gele koorts hoef je niet ingeënt te worden als je in de zeven dagen voor je in Egypte arriveert niet in een land bent geweest waar Gele Koorts heerst. Uiteraard is het wel verstandig om je te laten vaccineren, daar het je maar liefst 10 jaar lang beschermd tegen besmetting. Daarnaast is een DTP vaccinatie (difterie, tetanus en polio) aan te raden evenals een vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke vorm van geelzucht). Mocht je als kind zijnde geen mazelen of een vaccinatie hiervoor hebben gehad, wordt een BMR inenting aangeraden voor een goedkope vakantie naar Egypte.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY