Ga jij met de auto op vakantie naar Frankrijk en heb je een beetje hulp nodig bij het samenstellen van je route? Vakantiereisgids.com laat je genieten en helpt je bij het uitzoeken van de mooiste autoroutes door Frankrijk. Het land is één van de populairste vakantiestemmingen om met de auto te bezoeken. De kleine reisafstand, de grote variatie aan landschappen en de vele lekkernijen van het land maken van Frankrijk een ideale vakantiebestemming voor een tocht met de auto.

Met de auto naar Frankrijk

Frankrijk is een veelzijdig land. Van grote steden als Parijs tot aan kleine plekjes die je een kijkje geven in het bourgondische leven van de Fransen. Het land loopt in ieder geval over van cultuur. Niet voor niets staan de Fransen bekend om hun brede aanbod aan kazen, stokbroden en natuurlijk de wijnen. Uiteraard mag ook het weer niet vergeten worden. In de zomer met de auto naar Frankrijk gaan, betekent genieten van een stralend zonnetje, zonder dat het echt te warm wordt. Het land heeft dus heel wat te bieden en is dan ook ideaal voor een vakantie met de auto. Mooie autoroutes in Frankrijk zijn er immers volop!

De autoroutes die Frankrijk te bieden heeft, zijn goed onderhouden. Ze betalen in Frankrijk dan ook geen wegenbelasting, maar er wordt gewerkt met tolwegen. Je betaalt tol om over de wegen te rijden en dat zie je terug in het landschap. Het wegennetwerk is namelijk uitstekend! Met de auto naar Frankrijk is dus zeker een aanrader als je iets wilt zien van het land.

Toeristische autoroutes door Frankrijk

Een tripje door Loire betekent kastelen bekijken, de oevers van de Loire afrijden en een bezoekje brengen aan de vele wijnhuizen in de omgeving. Een van de meest toeristische autoroutes in Frankrijk is de Loire route. Beroemde kunstenaars en schrijvers hebben zich laten inspireren door het landschap. Met de auto rijd je langs plaatsen als Blois, Amboise, Tours en Angers. De rit eindig je in Nantes, de stad van Jules Verne.

Dwars door de Franse Alpen: je start in Thonon Les Bains en gaat via Cluses, Flumet, Bessans, Guillestre en Guillaumes naar de kust bij Menton. Van het meer van Genève naar de Middellandse Zee, waar je ondertussen bergwegen en bergtoppen passeert. Een ruige natuur en verlaten kapelletjes maken dit een van de mooiste autoroutes door Frankrijk.

Ook de Provence biedt onvergetelijke autoroutes door Frankrijk. Maak de mooiste roadtrips langs de Middellandse Zee, bezoek oude dorpjes en bekijk de vele lavendelvelden, die het gebied rijk is. Vanuit Avignon rijd je naar Arles, Salon-de-Provence, Pont du Gard richting Les Baux de Provence. Uit eten, shoppen en wijn drinken doe je allemaal in de Provence. Bezoek ook de havenplaats Cassis eens met de auto en plak er meteen een paar dagen Marseille aan vast!

Kamperen in Frankrijk

Er zijn nog veel meer autoroutes in Frankrijk die je langs mooie landschappen brengen, je laten proeven van de lekkerste hapjes en drankjes én je een blik geven in het echte Franse leven. Frankrijk is zo rijk aan grote en kleine plaatsen, dat je altijd zelf je eigen draai kunt geven aan je vakantie met de auto door Frankrijk. Om helemaal bij te komen van een dagje in de auto, vertoef je heerlijk op een camping in Frankrijk. Kamperen in Frankrijk heeft alles voor de echte doe-het-zelver. Zet je eigen tentje op en maak je helemaal klaar voor het buitenleven. Ook in een camper of woonhuisje verblijf je natuurlijk heerlijk, dan heb je iets meer luxe voorhanden. Kijk voor de beste campings in Frankrijk op Yelloh Village.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY