Het Kakum National Park ligt in Ghana, 30 kilometer van de Atlantische kust en 170 kilometer ten westen van Accra. Het Kakum National Park is in 1994 officieel geopend door de regering van Ghana. Het park is ÉÉn van de weinige stukken tropisch regenwoud dat voor de vele boskap behoed is gebleven. Het park heeft een oppervlakte van 375 vierkante kilometer en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het park is verrijkt met verschillende soorten planten en dieren. Waaronder 40 verschillende soorten zoogdieren, meer dan 200 soorten vogels, meer dan 400 soorten vlinders en een groot aantal aan reptielen en amfibieën.

Kakum National Park

Canopy Walk
Als je het Kakum National Park wil bezichtigen kun je een tocht over de hangbruggen maken, deze tocht over de hangbrugen van 30 a 40 soms wel 50 meter hoog word de Canopy walk genoemd. Voel je als een vogel die neerkijkt op de bossen terwijl je van boomtop naar boomtop loopt. Tijdens deze tocht word je begeleid door een gids. Er zijn in totaal 7 bruggen die samen een lengte van 350 meter hebben. De bomen vormen een dak van bladeren waardoor je de grond nauwelijks kan zien. Vanaf de bruggen heb je een spectaculair uitzicht wat je nooit vanaf de begane grond zou kunnen ervaren. In het weekend en midden op de dag is het park erg druk bezocht. Het beste moment om het park te bezoeken is doordeweeks en s’morgens vroeg. Het is dan nog niet zo druk en als je stil genoeg bent en genoeg geduld hebt heb je kans dat je een paar bosbewoners zoals apen, vlinders, boomkikkers of vogels ziet. Vanwege de veiligheid worden de touwen elke 6 maanden vervangen. Als je last hebt van hoogtevrees is de Canopy Walk geen aanrader.

Kakum National Park - Ghana

GHANA  - KAKUM NATIONAL PARK, CANOPY WALK - DECEMBER  2010

Route over de begane grond

Heb je misschien last van hoogtevrees? Dan kun je ook enkele korte tochten over de begane grond volgen. Samen met een gids kun je de Sunbird trail lopen. De route is perfect om vogels te spotten en met een goede gids is de kans grot dat je een Afrikaanse civet, een pangolin(Schubdier), een stekelvarken of een duiker(kleine antilope) ziet. Spectaculaire grote wilde dieren komen in het park maar weinig voor. Soms worden er olifanten buffels of bongoas gezien

Rainforst CafÉ

Je kunt de lokale bevolking steunen door een bezoek aan het Rainforst CafÉ te brengen. Je kunt er verse groenten en fruit kopen, een maaltijd nutigen, of een lekker verfrissend drankje drinken.

OvernachtenIn het park vind je de camping Alafranto Campsite. Hier is gelegenheid om te overnachten. Je moet wel je eigen spullen zoals een tent, slaapzak en luchtbed mee nemen. Ook in de omgeving van het park vind je verschillende accomodaties waar je kunt overnachten.

Openingstijden:
Het Kakum National Park is geopend van maandag tot en met zondag van 8 uur s’ochtends tot 16.00 s’middags.

Tip:Neem bij een overnachting in een tentje muggenspray en een muskietennet mee

Tip: Trek luchtige katoenen kleding aan, een lange broek en stevige schoenen

Tip: Neem een waterflesje mee, de luchtvochtigheid in Ghana is +/- 90%

Monkey Forest Resort
Ongeveer drie kilometer van het Kakum National Park ligt het Monkey Forest Resort. Dit is een kleine dierentuin/dierenopvang waar je de dieren uit het Kakum National Park van dichtbij kunt bekijken. Het Monkey Forest Resort word gerund door een koppel uit Nederland. Ze krijgen vanuit een stichting uit Nederland wat fananciele ondersteuning. In het Monkey Forest worden wees aapjes uit het Kakum National Park gebracht. In het Kakum National Park lopen namelijk veel stropers rond. De grote apen schieten ze af om vervolgens op te eten als bushmeat, de kleintjes laten ze doen omdat die te weinig voedsel opleveren. Ook apen die uiteindelijk toch niet zo leuk bleken te zijn als huisdier worden regelmatig in het Monkey Forest Resort afgeleverd. Na verloop van tijd worden de apen weer in het wild losgelaten. Verder lopen er in het Monkey Forest Resort nog wat Afrikaanse civet katten en een duiker (witte antilope).Ze hebben er ook een klein terrasje, genaamd Daktari, waar je een lekker drankje kunt drinken.

NO COMMENTS