Kos is een grieks eiland vlak voor de Turkse kust in de Middellandse zee. Kos is een vrij klein eiland met een oppervlakte van ongeveer 320 vierkante kilometer. Het eiland is een populaire vakantie bestemming die ieder jaar bezocht woord door zo’n 700.000 toeristen. 10% tot 15% van die toeristen is afkomstig uit Nederland. Vooral onder jongeren is Kos een erg populaire vakantiebestemming.

100_3211

Vervoer

Kos is voor Griekse begrippen erg vlak en is daardoor een echt fiets eiland. Overal op het eiland zie bedrijfjes die fietsen verhuren. Ook bij vele appartementen is er de mogelijkheid om fietsen huren zodat je op eigen houtje het eiland kunt gaan verkennen. De prijs en kwaliteit verschilt per fietsverhuur. Moto Harley is een fietsverhuur die een vestiging heeft zowel Kos stad als in Lambí. De fietsen van Moto Harley zijn van erg goede kwaliteit. Verder rijden er in en rondom Kos wat lokale bussen of je kunt een taxi pakken. Taxi’s zijn relatief goedkoop vergeleken met Nederland.

My bike

Stranden
Met een kustlijn van 120 kilometer lang en het Middelandse zeeklimaat is Kos in de zomer de perfecte bestemming voor een strandvakantie. Kos telt vele zandstranden die in vergelijking met andere Griekse stranden uitstekend te noemen zijn. De grootste plaats op Kos is de gelijknamige stad Kos stad. Het populairste strand van Kos stad is Lambi Beach. Hier vind je vele strandtentjes waar het ook overdag al erg gezellig is. In Kos stad zijn de stranden Baltic Beach, Papas Beach en Tarzan Beach ook erg populair onder de Nederlandse jongeren.

Tip: waterschoenen zijn aan te raden.

kos / greece / 2011

Uitgaan

Kos heeft een bruisend uitgaansleven. Vooral Kos stad is erg geschikt om een avondje los te gaan. In Kos stad vind je de Big Barstreet, dit zijn twee straten die een rondje lopen waaraan zich vele barretjes, cafÉ’s, kroegen en clubs bevinden. Elke club is weer anders, dus waar je ook van houd, club, R&B, top 40, Nederlandstalig, er is voor ieder wat wils. In het westen van Kos stad ligt de kleine barstreet. Veel is hier niet meer van over omdat de meeste tentjes daar failliet zijn gegaan. Wel vind je daar nog de Hoek van Holland. Elke woensdag en zaterdag avond is hier een Hollandse avond. Naast de Big Barstreet en de kleine Barstreet heb je Lambi Beach. Lambi beach is met haar vele strandtenten s’nachts ook ideaal om een goed avondje te gaan stappen. Lambi Beach ligt ongeveer 1,5 van de Big Barstreet vandaan. Je kunt hier te voet, met de taxi of met de bus naar toe. De meeste barretjes zijn geopend tot 2.00. De discotheken blijven tot de vroege uurtjes geopend. Wij zeggen “Jamas”! (Grieks voor proost)

Drankprijzen

Biertje/wijn: € 4,00
Cocktail: € 6,00
Koffie: € 2,50

kos

Gemiddelde leeftijd en man/vrouw verderling

Op Kos is 35 % van de toerisen man en 65 % van de toeristen is vrouw. De gemiddelde leeftijd ligt op Kos een stuk hoger dan in Loret of Salou. Op Kos is de gemiddelde leeftijd 21 jaar. De leeftijd op Kos ligt iets hoger dan op het buureiland Kreta.

Activiteiten

In Kos hoef je je nooit te vervelend. Wil je even iets anders dan bakken op het strand? Ga op Jeep safari , beachvolleyballen, een boot cruise maken, paraseilen, op excursie naar Bodrum, op excursie naar de vulkaan op het eiland Nisyros, breng een bezoek het thermale bad Embrós ThÉrme.

Cruises

In de haven van Kos liggen verschillende boten die cruises aanbieden. Deze boten varen langs verschillende onbekende eilanden van Griekenland. Bij zo’n eiland gooien ze hun anker uit zodat je een duik kunt nemen in het water, kunt gaan snorkelen, of gewoon lekker kunt gaan zonnen op het dek.

Jeep safari

In Kos kun je een Jeep Safari doen. Je rijd door de bossen, over zand, langs palmbomen, langs rotsen. Je ziet pauwen, hordes schapen, bokken en geiten. Op deze manier zie je bijna alles van het eiland, ook de plekken waar je normaal gesproken niet zomaar zou komen. Vaak word er tijdens de Jeep Safari ergens gepauzeerd om ergens te lunchen of te dineren.

Landscapes of Kos

NO COMMENTS