Mirtos is een kleinschalig dorp in het Zuid Oostelijk gedeelte van Kreta. Het ligt op 14 km afstand van de stad Ierapetra, de meest zuidelijke stad van Europa en telt iets meer dan 600 inwoners.

Hoewel de grootste bron van inkomsten in het hoogseizoen het toerisme is, is Mirtos nog niet overspoeld door massa- toerisme. U leeft er tussen de lokale bevolking, met hun typische gewoonten en voelt zich er welkom.

Het dorp heeft een tweetal supermarkten en een bakkerij en een slager voor uw dagelijkse boodschappen, alsmede wat typisch Griekse winkeltjes.
In het centrum en aan de boulevard vindt u talrijke taverna's, waar u van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kunt genieten van een hapje en/of een drankje.

Mirtos ligt direct aan zee, de stranden zijn vaak voorzien van ligbedjes en parasols, maar als u prijs stelt op meer privacy dan kunt u in de nabijheid van Mirtos schijnbaar verlaten stranden vinden.

Mirtos heeft in de loop der tijd veel van zijn karakteristieke charme behouden en is daarom uitermate geschikt voor hen die niet op zoek zijn naar bruisend nachtleven, maar willen genieten van het Kreta, zoals je dat zo vaak op kalenders en foto's ziet.

De temperaturen in Mirtos zijn gemiddeld over een jaar hoger dan in het noorden van Kreta, doordat het wordt afgeschermd door het Dikti gebergte.

NO COMMENTS