Heb je besloten om op vakantie te gaan naar Thailand? Dan kunnen wij je alleen maar complimenteren met je keuze. Thailand is een geweldig land! Wel moet je rekening houden met het klimaat en de cultuur van het land. Het is daarom belangrijk dat je kleding draagt die prettig zit en bovendien respect toont voor de Thaise cultuur. In dit artikel helpen we je graag op weg.

Hoe moet ik me kleden?

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat Thailand een tropisch klimaat heeft. Het moge dan ook duidelijk zijn dat je het beste luchtige kleding mee kunt nemen gemaakt van katoen, zijden of linnen. Ga in geen geval voor donkere kleuren, want deze absorberen het zonlicht. Neem niet te veel bagage mee op vakantie: mocht je echt te weinig kleding in je koffer of backpack hebben gestopt, dan kun je er altijd nog voor kiezen om ter plekke wat goedkope kleding te scoren.

Hoewel Thailand een erg populaire bestemming is onder toeristen en de lokale bevolking gewend is geraakt aan ‘slecht’ geklede Westerlingen, doe je er nog steeds goed aan respect te tonen voor de lokale bevolking. Zo wordt het gewaardeerd wanneer je je lichaam grotendeels bedekt, en zal de Thaise bevolking je daardoor met meer respect behandelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een luchtige witte blouse van Mona Mode. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de situatie waarin je je bevind. Ga je naar een Full Moon Party op Koh Phangan? Dan hoef je je geen zorgen te maken! Ga je winkelen in ÉÉn van de vele shoppingcentra van Bangkok? Ga dan wat warmer gekleed, want het kan behoorlijk koud zijn in de shoppingmalls. Ben je van plan om een heilige tempel te bezoeken? Zorg er dan voor dat je in ieder geval je schouders en knieën bedekt hebt.

NO COMMENTS