De vakantie is geboekt en de voorpret kan beginnen. Alhoewel, voorpret; voorstress is misschien een beter woord. Maar geen zorgen, met onderstaande tips word jouw vakantie een gegarandeerd succes.

Kies de goede camera(‘s)

Tegenwoordig is niks zo belangrijk als het meenemen van de juiste camera. Niemand wil immers dat die mooie kans op de perfecte foto, verkeken is. Bedenk daarom van tevoren wat de activiteiten tijdens de reis zijn en stem daar de camera-keus op af. Een actieve vakantie vraagt om een andere camera dan een relax-vakantie. Struin dus zorgvuldig het internet af, op zoek naar de perfecte camera.

Leg ieder moment vast

Tip voor het maken van de mooiste vakantieherinneringen: kruip in de huid van een echte paparazzo. Leg ieder moment vast, hoe onbelangrijk het ook lijkt. De mooie foto’s zijn spontane foto’s, en die worden gecreëerd door een continu de vinger op de knop te houden.

beeldmateriaal-reistip-vakantiereisgids-5Zoek de perfecte kiekjes op

Google van tevoren eens naar mooie locatie op de vakantiebestemming. Wat wil je echt gefotografeerd hebben?  Of nog beter: vraag aan de lokale bevolking wat een absolute must see is. Ga dus niet stilzitten, want mooie vakantiefoto’s maken zichzelf niet.

Maak een selectie van de mooiste foto’s

Plan een avond in en maak samen met vrienden een selectie van de mooiste vakantie foto’s.  Dit hoeven natuurlijk niet je reisgenoten te zijn, het is juist misschien leuk om vrienden die niet mee waren lekker jaloers te maken.

Vereeuwig het in een fotoboek

Dit is natuurlijk het allerleukste; de selectie vereeuwigen in een fotoboek. Tegenwoordig is een fotoboek, zoals de naam al doet vermoeden, een echt mooi boek met kaft. Bedenk eens hoe mooi dat staat in de boekenkast. En wanneer de winterdip toeslaat, heb je een mooie toevlucht.

Herhaal deze stappen iedere vakantie om mooie vakantieherinneringen te maken én te behouden. Maak van iedere vakantie een mooie fotoboek en de vakantie staat gegarandeerd in je geheugen gegrift.

NO COMMENTS