Hoewel er vaak geschreven wordt over de pracht van Noord-Noorwegen, heeft ook het zuiden van dit land veel te bieden. Met name de provincie Rogaland staat bekend om de prachtige natuur en mooie fjorden. Een van deze fjorden, de Lysefjord, is wereldberoemd vanwege de spectaculaire rotsformaties.

Preikestolen

De belangrijkste toeristische attractie van de Lysefjord is Preikestolen, wat in het Nederlands ‘preekstoel’ zou betekenen. Om bij een prachtig uitzicht te komen, heb je eerst een stevige wandeling van ongeveer 2 uur heen en 2 uur terug in het vooruitzicht staan. Wil je deze uitdaging aangaan? Zorg dan wel voor goede wandelschoenen en outdoor kleding, want het pad is niet altijd even vlak en begaanbaar. Echter, wanneer je buiten de Preikestolen niet van plan bent veel te wandelen, hoef je echt niet naar een gespecialiseerde outdoor zaak om je kleding te kopen. Een outdoor broek die je ook nog op andere gelegenheden kunt dragen, zoals je die bijvoorbeeld op deze website vindt, volstaat dan prima. Naast goede wandelschoenen en prettig zittende kleding, is het aan te raden voldoende eten en drinken mee te nemen.

Kjerag

Kjerag is een berg die met 1.110 meter ruim boven de andere bergtoppen uitsteekt. Als je helemaal naar de top wilt wandelen, heb je een pittige tocht van 10 kilometer voor de boeg. Wandelend over verschillende bergruggen, kun je de tocht in ongeveer 5 tot 6 uur volbrengen. De laatste jaren heeft de berg flink aan populariteit gewonnen vanwege de zogenaamde Kjeragbolten. Dit is een ronde steen die is ingeklemd tussen twee rotsen en waar waaghalzen graag op gaan staan om uitdagende foto’s te maken. De Kjerag is tevens een populaire bestemming voor bergbeklimmers en base jumpers.

Meer weten over de Lysefjord? Neem dan een kijkje op de officiële website.

NO COMMENTS