Jaarlijks gaan nog altijd veel Nederlanders met de auto op vakantie. De hele auto volproppen met koffers en andere bagage, de TomTom instellen op de gewenste locatie en de vakantie kan beginnen!

Ondanks dat vliegreizen tegenwoordig vaak voor kleine prijsjes aangeboden worden, willen er jaarlijks nog altijd veel Nederlanders met eigen auto op vakantie. Met eigen auto op vakantie gaan heeft uiteraard ook zo zijn voordelen. Wel moet je altijd goed voorbereid zijn wanneer je met de auto op vakantie gaat.

Goed voorbereid met de auto op vakantie

Wanneer je met je eigen auto op vakantie gaat, moet je hier wel goed op voorbereid zijn. Zo is het belangrijk dat je de auto goed inpakt voor vertrek en nog voldoende overzicht behoud. Zorg er voor dat je onderweg voldoende stopt en niet oververmoeid achter het stuur zit.

Voor het geval er files kunnen ontstaan, is het belangrijk om voldoende water aan boord te hebben tegen uitdroging. Check verder voor vertrek of je airco goed functioneert en je olie en koelvloeistof voldoende bijgevuld. Ook is het belangrijk dat je zomerbanden onder je auto hebt liggen. Is dit niet het geval? Kijk dan voor zomerbanden op www.tirendo.be. Zorg er verder nog voor dat je contact geld bij je hebt voor het geval je tol moet betalen.

Ga je met de auto op vakantie en heb je kinderen bij? Zorg er dan voor dat je kinderen zich niet snel zullen vervelen in de auto. Bereid ook je kinderen goed voor op een lange reis en zorg dat je spullen bij hebt om je kinderen te vermaken in de auto.

Populairste auto vakantie landen

De populairste landen waar men met de auto heen rijdt voor vakantie zijn uiteraard landen binnen Europa. Toch zoeken veel Nederlanders het vaak toch lekker Zuidelijk op om verzekerd te zijn van lekker weer tijdens hun vakantie. De populairste landen om met de auto op vakantie te gaan zijn:

  • Frankrijk
  • Italië
  • Spanje
  • Kroatië
  • Duitsland

Meestal gaan mensen die met eigen auto op vakantie gaan, naar een camping toe. Vaak wordt er ook een eigen tent, caravan of vouwwagen meegenomen op vakantie. Wanneer je met de auto op vakantie gaat kun je uiteraard meer bagage meenemen dan wanneer je met het vliegtuig gaat.

NO COMMENTS