De meeste mensen vinden het leuk om foto’s te maken als ze op reis zijn. Toch lukken deze foto’s niet altijd even goed. Vraag jij je wel eens af waarom de foto’s van andere mensen zo veel mooier zijn dan die van jou? Dan is dit artikel voor jou. We zullen je alvast verklappen: het heeft niets te maken met de kwaliteit van je camera. In plaats van te investeren in een nieuwe camera, kun je dan ook beter investeren in betere vaardigheden.

  • Lees de handleiding van je camera. Het lijkt misschien saai en overbodig, maar je doet er echt goed aan om deze uitvoerig door te lezen. Elke camera zit net weer wat anders in elkaar en door de handleiding te lezen, weet je precies welke functies je camera heeft en hoe je deze functies aan- en uit kan zetten.
  • Gebruik de regel van derden voor je composities. Dit is een bekende regel uit de fotografie, die gebruikt wordt om een interessante compositie in een foto te creëren. Je plaatst de horizon niet in het midden van de foto, maar op een derde van boven of onder.
  • Houd de ontspanknop eerst half ingedrukt. Dit zorgt ervoor dat de camera een bepaald gebied scherp stelt en daardoor kan berekenen hoe het licht het beste kan worden vastgelegd. Meestal geeft je camera een teken wanneer het beeld is scherpgesteld en wanneer je dus de knop in zijn geheel kunt indrukken.

  • Stabiliseer je camera. Door je camera te stabiliseren, krijg je scherpere foto’s. Zeker wanneer je foto’s maakt in een donkere omgeving is dit erg belangrijk. Het makkelijkste is om gebruik te maken van een statief, maar wanneer je deze niet hebt kun je ook proberen om je ellebogen tegen je lichaam te drukken of ze op een stabiel oppervlak te plaatsen.
  • Maak zoveel mogelijk foto’s. De meeste camera’s zijn tegenwoordig digitaal en dat heeft als voordeel dat je zoveel foto’s kunt maken als je zelf wilt. Experimenteer er dus vooral op los! Mocht je geheugenkaart toch vol raken, kun je ervoor kiezen de foto’s op te slaan in de cloud zodat je ze alsnog altijd en overal ter beschikking hebt.

 

NO COMMENTS