De een houdt van een zonvakantie aan de Spaanse Costa’s, de ander houdt meer van een avontuurlijke, actieve vakantie. Achter de bergtoppen van de Mont Blanc bevindt zich een heus paradijs voor mountainbike liefhebbers. De Valle d’Aosta is een prachtig gebied uitgestrekt tot aan Turijn, met hierin verschillende routes die menig MTB’ers hart sneller doet laten kloppen. Ga op sluiproutes langs de Mont Blanc of de Sint Bernard pas, waarvan alleen de lokale bevolking vanaf weet. Ga samen met lokale gidsen, die hier zijn opgegroeid, fietsen over de verschillende paden. Zelf kan je ook langs de bewegwijzerde routes rijden waarna je het dal in kan duiken en kan genieten van de fantastische uitzichten.

Te zwaar?

Er zijn gemakkelijke routes , maar uiteraard ook routes die technische vaardigheid vereisen. In beide gevallen zijn het onvergetelijke en prachtige routes. Alle routes samen bieden de mountainbiker een fietsnetwerk van maar liefst 1000 km aan off-track parcours! Mocht de route te zwaar zijn kan je altijd nog smokkelen door de stoeltjeslift te pakken. Mocht dit te gewoontjes zijn kan je zo een helikopter service regelen die je dicht bij de Mont Blanc afzet. Zo’n vlucht van 20 minuten is al een avontuur op zich. Aan het einde van een zware fietsdag kan je heerlijk genieten op een terrasje of een restaurant met de heerlijke streekgerechten.

Waar is de Valle d’Aosta?

De Valle d’Aosta is gelegen in het noordwesten van Italië. Het ligt direct naast de Mont Blanc en het Zwitserse Sint Bernards pas. De dichtsbijzijnde vliegvelden om de Valle d’Aosta te bereiken zijn Geneve en Turijn. Aangezien het midden in Europa gelegen is, kan men het beter bereiken met de auto. Deze route vergt nogal wat van de fietser. Het is dus belangrijk een goede mountainbike te hebben, zoals deze hier, zodat je optimaal kan genieten van verschillende fietsroutes en de mooie omgeving.

NO COMMENTS