Woon je in het oosten of zuiden van Nederland, dan kun je ervoor kiezen om te vliegen vanaf Weeze. Vliegveld Weeze trekt steeds meer vakantiegangers, van wie 40 procent uit ons kikkerlandje komt. De reden: vliegveld Weeze ligt voor velen een stuk dichterbij dan bijvoorbeeld Schiphol.

De opkomst van vliegveld Weeze

De locatie van vliegveld Weeze is bepaald aan de hand van de toestroom van passagiers. De luchthaven geniet van een ligging over de grens bij Nijmegen en is goed bereikbaar voor mensen die woonachtig zijn in het oosten van het land. Bovendien is parkeren op vliegveld Weeze een stuk voordeliger dan bij grote broer Schiphol. Vooral door Ryanair heeft het vertrek vanaf Weeze een groei meegemaakt. De goedkope vluchten van Ryanair zijn populair bij vakantiegangers met een klein budget, die daadwerkelijk op reis willen in plaats van thuis te reizen via Google Earth.

Vluchten Weeze: hier moet je naartoe

De meeste mensen leven toe naar hun vakantie. Hoe kan het ook anders? Je neemt vrij van je werk en gaat in geniet-modus. Dit begint al bij het inpakken van je koffers. Het kriebelende gevoel in je buik neemt toe op weg naar het vliegveld. Wanneer je bent ingecheckt volgens de regels, tel je de minuten af tot het vertrek vanuit Weeze. De top bestemmingen van 2015 van vliegveld Weeze zijn London, Mallorca en Milaan.

Op tijd zijn bij vertrek vanaf Weeze

Zoals bij iedere luchthaven, waarbij vliegveld Weeze geen uitzondering is, is het van belang om op tijd in te checken. De meeste luchtvaartmaatschappijen geven de mogelijkheid om online in te checken voor vertrek. Dit geeft de ruimte om wat later van huis weg te gaan. Voor reizen binnen Europa is het gebruikelijk om twee uur van tevoren aanwezig te zijn op het vliegveld. Heb je al online ingecheckt, dan kun je ook een uur voor vertrektijd aanwezig zijn. Voor intercontinentale vluchten wordt veelal aanbevolen drie uur voor tijd op het vliegveld te zijn. Houd wel rekening met vertragingen, files en defecte treinen. Zorg er altijd voor dat je speling hebt, zodat het vliegtuig nooit zonder jou vertrekt!

NO COMMENTS