Midden in een oud lavaveld in IJsland vind je de Blue Lagoon. Het meer is met haar helder blauwe water vol met zout en mineralen een wellness paradijs van moeder natuur. Ondanks dat de temperaturen in Ijsland niet boven de 15 graden uit komen, ligt de temperatuur van het water tussen de 36 en 39 graden Celsius. Boven het meer hangen stoomwolken waardoor het meer er wat mysterieus uit ziet. Blue lagoon word omringt door met mos bedekte heuvels en ijstoppen. Naast het water staan grote bakken met gezuiverde klei waar je je mee in kunt smeren om je huid te reinigen. Het is echt een unieke ervaring om buiten te zwemmen met winterse omstandigheden.

 

Blue Lagoon - People

 

Faciliteiten rondom Blue Lagoon

Rondom het meer tref je nog allerlei andere ontspannings faciliteiten. Voor de meeste faciliteiten moet je betalen.Je kunt maskers of scrubs kopen, cocktails drinken, lunchen in het LAVA restaurant. Je kunt genieten van massages of schoonheidsbehandelingen, een deel van deze behandelingen vind zelfs plaats in de buitenlucht in het water van Blue Lagoon. Je kunt gebruik maken van de exclusive lounge of je kunt mee gaan met een rondleiding.

Paketten Blue Lagoon

Blue Lagoon bied verschillende paketten. Van eenvoudig een halve dag toegang tot een halve dag luxe ervaringen met maaltijden en drankjes inbegrepen. De pakketten lopen van standaard tot experience tot luxe experience. Prijzen van deze paketten varieren tussen de €38 en €400. Daarnaast heeft Blue Lagoon ook een speciaal “Romance for couples” pakket. Dit pakket is perfect om je partner te verrassen met een romantische spa behandeling. Een Romance for couples pakket kost €434 voor twee personen. Je kunt op de site van Blue Lagoon.com kijken voor meer informatie.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding zullen de gidsen je een inzicht geven in de geschiedenis, natuur en wetenschap die Blue Lagoon zo een speciale plek maken. Tijdens de rondleiding word verteld over het ontstaan van Blue Lagoon en over de wonderen van het geothermische zeewater, over de vulkanische activiteit in IJsland, de lava velden rondom de Blue Lagoon, en over de rol die elven spelen en waarom het zo belangrijk is om hen gelukkig te houden. De rondleiding is zowel binnen als buiten en duurt ongeveer 40 minuten. Een rondleiding kost €10,00, in het hoogseizoen €15,00, en is toegankelijk voor iedereen. Mocht je wel graag de rondleiding willen doen maar niet het water in willen, dat kan, het is niet verplicht om een toegangskaart voor Blue lagoon te kopen om deel te mogen doen aan de rondleiding.

Prijzen van de Blue Lagoon

De algemene entree van Blue Lagoon kost van 1 januari tot en met 31 mei €33,00, van 1 juni tot en met 31 augustus €40,00 en van 1 september tot 31 december €33,00.

Tip voor de Blue Lagoon

Zorg dat je zelf een handoek, bikini/zwembroek, badjas en slippers mee neemt, je kunt dit ook allemaal bij Blue Lagoon huren maar dit bespaart je een hoop geld.

 

Blue Lagoon

 

Hotel Blue Lagoon

In het hart van het prachtige lava landschap, op 10 minuten lopen van Blue Lagoon, vind je het Blue Lagoon Clinic hotel. Het Hotel heeft verschillende design prijzen gewonnen. Overnachten in het hotel is vrij prijzen. De prijzen variëren tussen de €160 en €230 euro per nacht voor een eenpersoonskamer en €190 en €280 per nacht voor een tweepersoonskamer. Daarnaast kun je voor €80 euro per nacht een bed bij boeken, maar let op, deze bedden zijn maar in een beperkte hoeveelheid beschikbaar. Je hebt toegang tot een privÉ lagune die enkel toegankelijk is voor hotel gasten op bepaalde tijden van de dag. Elke kamer heeft een eigen badkamer, douche en een veranda met een schitterend uitzicht. Toegang tot Blue Lagoon en ontbijt zitten bij de prijs inbegrepen.

Het hotel heeft een speciaal ontworpen ruimte waar patiënten kunnen ontspannen na het baden en / of lichttherapie. Er is een massageruimte en een ruimte voor medisch onderzoek en dokters afspraken. Houd er rekening mee dat deze kamers alleen beschikbaar zijn voor de behandeling van patiënten.

 

Rolstoelvriendelijk

Blue Lagoon is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Rolstoelers mogen gratis een assistent mee nemen, er zijn speciale rolstoelpakeerplaatsen, het Lava restaurant is roelstoeltoegankelijk en ook het hoofdgebouw is rolstoeltoegankelijk met liften en elektrische deuren. Er zijn speciale kleedkamers op de begane grond die toegankelijk zijn voor rolstoelers, ook zijn hier douches en badkamers. Deze kleedkamers zijn gescheiden voor mannen er vrouwen. Ook zijn er aparte kleedhokjes voor mensen met een beperking waar ze wat meer privacy hebben. Douche stoelen zijn aanwezig op aanvraag en er is een zwembad lift met een draagkracht van 200 kg bij het overdekte deel van Bleu Lagoon. Het diepste deel van Blue Lagoon is 1.60 maar de meeste delen van Blue Lagoon zijn ondiep. Ook gasten met een handicap hebben volledige toegang tot de behandel en massage ruimtes of massages terwijl ze drijven in Blue Lagoon.

Wil je meer informatie? Kijk dan even op de website van Blue Lagoon.

 

 

NO COMMENTS