Into The Wild, het indrukwekkende verhaal over de jonge avonturier Christopher McCandless die zijn droom achterna jaagt. Christopher McCandless is een erg fascinerendpersoon. Christoper is de consumptiemaatschappij zat, hij walgt van de materialisme en presentatiedrang gerichte samenleving.Nadat hij afgestudeerd is van de universiteit geeft hij al zijn spaargeld aan een goed doel, verbrand zijn contanten en identiteitskaart en met niets meer dan een auto en een rukzak begint hij aan een zwerftocht door de Verenigde staten. Hij wil de wereld beleven zoals hij denkt dat de wereld bedoeld is.Christopher McCandless houd gedurende zijn reis een dagboek bij.Later schrijft Jon Krakauwer een boek op basis van het dagoek genaamd, Into The Wild. In 2007 werd het boek van Jon Krakauwer verfilmd. Mocht je het boek nog willen lezen of de film willen kijken, en niet willen weten hoe het verhaal afloopt, lees dit artikel dan niet helemaal tot het einde!

Hieronder vind je een fragment uit de film die de beweegredenen van Christopher McCandless wat duidelijker maken.

Christopher McCandless: No, man. I’m gonna be all the way out there, all the way fucking out there. Just on my own. You know, no fucking watch, no map, no axe, no nothing. No nothing. Just be out there. Just be out there in it. You know, big mountains, rivers, sky, game. Just be out there in it, you know? In the wild.
Wayne Westerberg: In the wild.
Christopher McCandless: You know, about getting out of this sick society.
Wayne Westerberg: [coughs] Society! Society!
Christopher McCandless: Society, man! You know, society! Cause, you know what I don’t understand? I don’t understand why people, why every fucking person is so bad to each other so fucking often. It doesn’t make sense to me. Judgment. Control. All that, the whole spectrum. Well, it just…
Wayne Westerberg: What “people” we talking about?

Christopher McCandless:You know; parents, hypocrites, politicians, pricks.

Into the Wild Trailer from Umblu Liber on Vimeo.

Het verhaal van Christopher McCandless

Christopher McCandless werd geboren als buitenechtelijk kind van Walt McCandless en diens secretaress Wilhelmina Johnson. Een paar jaar later krijgen Walt en Wilhelmina een tweede kind samen. Vervolgens scheidde Walt McCandes van zijn vrouw en trad in het Huwelijk met Wilhelmina Johnson.Christopher groeit op in Annandale, Virginia. Zijn ouders beginnen een adviesbureau en leiden een leven in de hogere Amerikaanse middenklasse.

In 1986 studeer rond Christoper McCandless zijn middelbare school af en in in 1990 studeert hij, met bovengemiddelde cijfers, af in geschiedenis en culturele antropologie aan de Emory University. Het leven van de lege materialisme van de Amerikaanse middenklasse staat Christopher erg tegen. Zijn ouders zijn enkel maar bezig met geld en status en hebben een huwelijk vol manipulatie en onechtheid. Dit heeft duidelijk krassen achtergelaten op Christopher en zijn zus. Christopherwil weg uit de maatschappij die beheerst word door hypocrieten, ouders en politici.De boeken en werken van Jack London, Leo Tolstoj en Henry David Thoreau hadden erg veel invloed op Christoper. Hij droomde van een Thoreau-achtig bestaan, en werd na het lezen van "The Call of the wild" van John London gefascineerd door Alaska.

Nadat Christopher afgestudeerd is van de universiteit begint hij, in plaats van verder studerenaan de Harvard Law school zoals zijn ouders verwachten, aan een rondreis door het indrukwekkende landschap van de Verenigde Staten.Christopher geeft al zijn spaargeld aan het goede doel Oxfam International, verbrand zijn contanten en identiteitskaart,verbreekt het contact met zijn zus en zijn ouders en gewapend met niets meer dan een rugzak en een boek over eetbare planten trekt hij de wijde wereld in. Christopher gaat opzoek naar pure vrijheid en de essentie van het leven. Hij noemt zichzelf Alexander Supertramp(Alexander superzwerver). Hij begint met een auto maar deze raakt hij al snel kwijt als de Detrital Walsch, een rivier in Arizona, op 6 juli 1990 buiten haar overs treed.

Christopher wisselt zijn reis af met periodes van werken en periodes van een zwerverbestaan met weinig geld en weinig contact met andere mensen. Tijdens zijn reis komt hij interresante personen tegen zoals zoals landarbeider Wayne, de levenservaren Ron Franz en het hippiestel Rainey en Jan. Hij vermaakt zichzelf met het lezen van boeken die hij

Untitled

Into The Wild (2007)

Christoper zwerf door tientallen staten in de VS. Als laatste doel heeft Christopher om afgesloten van de mensheid te leven in de natuur Alaska.Christopher droomt al jaren van een toch in de wildernis van Alaska waar hij zich van zijn eigen eten voorziet. Ultieme vrijheid. In april 1992 lift Christopher via Canada en via Fairbanks naar het dorpje Healy. In Healy krijgt hij een lift van James Gallien naar Stampede Trail. James Gallien is bezorg om Christopher en probeerd hem zo ver te krijgen om de tocht niet te maken of om in ieder geval met hem af te reizen naar Anchorage om daar een fatsoenlijke uitrusting te kopen. Christopher wil hier niets van weten en neemt enkel een paar regenlaarzen en wat voedsel van James Gallien aan. Met niet meer dan 10 pond rijst, een geweer en een paar regenlaarzen trekt hij de wildernis in. Hij begint aan zijn trektoch over de Stampade trail. De Stampade trail was in de jaren 30 aangelegd door een mijnbouwer genaamd Earl Pilgrim en leidde naar zijn antimoonconcessie. Het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoerde had drie oude International Harvesterstadsbussen die dienden als onderkomen voor de wegwerkers. Toen de werkzaamheden gestaakt werden werden twee bussen mee terug genomen en ÉÉn bleef er achter. Die bus werd gebruikt door jagers als schuilplek. Op het moment dat Christopher de Teklanika rivier oversteekt stuit hij op deze bus. Hij maakt hier zijn onderkomen van. Hij leeft van de rijst die hij heeft mee genomen, het klein wild dat hij schiet en eetbare planten. In eerste instantie heeft Christopher de tijd van zijn leven maar uiteindelijk word de natuur hem fataal. Er is niet genoeg eten om op gewicht te blijven. In juli 1992 besluit Christopher terug te keren naar de bewoonde wereld. Echter staat de Teklanika rivier door het smeltwater veel hoger dan in april toen hij de rivier was overgestoken. Hij kan niet meer terug.

Op 6 september 1992zouden Ken Thompson, Gordon Samuel en Ferdie Swanson elkaar ontmoeten bij de bus om met elkaar op elandenjacht te gaan. Ze treffen daar een stel aan dat de bus tot enkele meters is genaderd vanwege de alarmerende stank. Gordon Samuel wees op de gebroken ruit waar men een slaapzag zag waar het hoofd van Christopher McCandless uitstak. Hij was enkele weken daarvoor op 24 jarige leeftijd, geschat op 18 augustus of vlak daarna overleden. Zijn stoffelijk overschot woog op dat moment nog maar 30 kilo. Christopher schreef zijn laatste verslag op 12 augustus 1992. Nog geen week later scheurt hij een pagina uit "Education of a Wandering Man"vande auteur "Louis L'Amour". Op de bladzijde staat het gedicht"Wise Men in Their Bad Hours" van Robinson Jeffers geschreven, op de achterkant schrijft hij:"I HAVE HAD A HAPPY LIFE AND THANK THE LORD. GOODBYE AND MAY GOD BLESS ALL."

Tragisch genoeg was de redding vlak nabij. 6 mijl verderop bevond zich een primitieve kabelbaan waarmee hij de rivier over had kunnen steken. Christopher wist hier niet van af omdat hij geen kaart mee had genomen. De bus waar Christopher verbleef tijdens zijn periode in Alaska is nog steeds te bezichtigen en word jaarlijks door vele toeristen bezocht.

Into The Wild

Into the Wild (2007)

“The sea’s only gifts are harsh blows, and occasionally the chance to feel strong. Now I don’t know much about the sea, but I do know that that’s the way it is here. And I also know how important it is in life not necessarily to be strong but to feel strong. To measure yourself at least once. To find yourself at least once in the most ancient of human conditions. Facing the blind death stone alone, with nothing to help you but your hands and your own head.” (Into The Wild, 2007)

Christopher Johnson McCandless R.I.P

I have had a happy life and thank the Lord. Goodbye and may god bless all.Christopher McCandless February, 12, 1968 – August, 18, 1992.

NO COMMENTS