Heb je nog geen vakantieplannen? Houd je op vakantie wel van wat avontuur en ben je sportief ingesteld? Ga dan op vakantie per koersfiets. In dit artikel lees je waarom het een goed idee is om fietsend op vakantie te gaan.

  1. Goed voor lichaam en geest

Iedereen weet dat fietsen gezond is. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het zowel fysiek als mentaal positieve gevolgen heeft. Je krijgt er sterkere spieren van en voelt je energierijker. Beweging zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit. Op fietsvakantie ben je iedere dag actief bezig.

  1. Quality time

Verzamel wat vrienden en ga per koersfiets samen op pad. Plan minstens een week, zodat je ook echt ergens komt, veel nieuwe plekken kunt ontdekken én de tijd hebt om samen te kletsen. Ook met je partner is een fietsvakantie leuk. Eén ding is zeker: het is een onvergetelijke ervaring.

 

  1. Heerlijk ontspannen

Op de fiets hoef je even nergens aan te denken, precies wat je wilt op vakantie. Je bent heerlijk in de buitenlucht bezig en je hoeft niet te haasten. Wil je het ultieme vakantiegevoel? Vertrek dan op de bonnefooi en boek je overnachtingen pas op plaats van bestemming, net waar je die dag uitkomt per fiets. Zo hoef je niet te haastten om op tijd bij een vooraf geboekte accommodatie aan te komen.

 

  1. Laagdrempelig

Een vakantie op de koersfiets is heel laagdrempelig. Iedereen kan fietsen en je hebt er niet veel voor nodig. Je kunt ervoor kiezen om een klein reistasje op de rug te dragen, met daarin je spullen, of je kunt iemand proberen te charteren die je bagage per auto van de ene naar de andere plek vervoert.

 

  1. Vrijheid

De andere reden om op koersfiets-vakantie te gaan is dat je op de fiets veel vrijheid hebt. Hierdoor beleef je het ultieme vakantiegevoel. Ze zeggen niet voor niets altijd: vrijheid is blijheid, ook op fietsvakantie zal je dit regelmatig herkennen. Houd de geplande route flexibel zodat er tijd is als dingen anders gaan dan gepland. Zo is jouw vakantie stressvrij!

 

NO COMMENTS