Op 12-12-12 hebben studenten, documentairemakers en anderegeïnspireerde burgers van over de hele wereld, over een periode van 24 uur, hun menselijke ervaringen op film vastgelegd. Op deze manier hebben zij hun deel bijgedragen aan een media creatie genoemd "One Day on Earth". Samen delen ze een gedeeld archief en een film.

One Day on Earth is opgericht in 2008. Op 10-10-10 vond het eerste media creatie event van One day on Earth plaats en op 11-11-11 werd de tweede film opgenomen. De samenwerking op 10-10-10 was het aller eerste gezamelijke opname event waar elk land ter wereld in voorkwam. One Day on Earth samenwerkingen creëren zowel een jaarlijkse speelfilm als een uniek geatagging video archief.

Samen laten de filmers van One Day on Earth de geweldige diversiteit, strijd, tragedie en triomf zien die zich in ÉÉn dag op de wereld afspeelt.Duizenden filmmakers, honderden scholen en tientallen non-profitorganisaties dragen mee aan dit project. Iedereen die wil kan zich bij deze community aansluiten en mee doen aan het One Day on Eart event.Kijk voor meer informatie oponedayonearth.org.

One Day on Earth – Release Trailer from One Day on Earth on Vimeo.

One Day on Earth – Film on 12.12.12 from One Day on Earth on Vimeo.

One Day on Earth: 11.11.11 from One Day on Earth on Vimeo.

One Day on Earth – Motion Picture Trailer from One Day on Earth on Vimeo.

NO COMMENTS