In noorden van Italië ligt een groot bergmeer met prachtig azuurblauw, helder water, dit meer wordt het Gardamaar genoemd. In het Italiaans heet het Gardmameer Lago di Garda.Het Gardameer is met een oppervlakte van 169,98 km²het grootste en schoonste meer van Italië. Het meer is 51,6 km lang en 17,5 km breed. Het meer ligt in de regio's Trentino-Zuid-Tirol, Veneto en Lombardije.

Het Gardameer is ÉÉn van de populairste vakantiebestemmingen van Italië. Rondom het gehele Gardameer liggen vele campings en vakantieparken. Vaak liggen deze direct aan het meer. Vele hotels zijn te vinden in de dorpjes aan de boulevards. Het Gardameer heeft een perfecte ligging. 30 km verderop ligt Verona, 100 km verderop ligt Milaan en 130 km verderop ligt Venetië.

Italy 2008: Lago di Garda - 4

Gardameer, Italië

Omgeving

De omgeving van het Gardameer is prachtig. Rondom het meer liggen vele mooie schilderachtige dorpjes, bergen, rotsen, watervallen, bossen, open velden, botanische tuinen, vele natuurparken, cintroenbomen, oleanders en cipressen.In het zuiden is het land vlak met aflopende heuvels. In het Noorden ligt het Gardameer direct aan de Dolemieten en lijkt het Gardameer meer op een Noors fjord. Naarmate je naar het Noorden gaat wordthet Gardameer steeds smaller en worden de bergwanden steeds stijler enhoger. De Dolemieten zijn tot wel meer dan 2000 meter hoog.Aan de Oostkant van het meer, de Riviera degli Olivi,is het wat vlakker. Hier vind je diverse campings en pretparken.

Lago di Garda 6091

Gardameer, Italië

In het meer liggen zeven kleine eilandjes. Isola del Garda is het grootste eiland. Hier vind je een prachtige oude villa in Venetiaans-gotische stijl die dateert uit het begin van de 20e eeuw. De villa heeft een prachtige Italiaanse en Engelse tuin. Isola del Garda is privÉ bezit en kun je tussen april en oktober bezichtigen onder begeleiding van een gids.Bij de rots van Manerba ligt San Biagio.San Biagio is een klein eilandje en wordt in de volksmond konijneneiland(Isola dei Conigli) genoemd. Vanaf het eiland heb je een schitterend uitzicht over het Gardameer. In de zomer kun je hier ligstoelen huren en is er een snackbar geopend.Verder heb je nog Trimelone dat ligt bij Cassone, Sogno en Olivio die liggen in de buurt van Malcesine en de rotseilandjes Altare en Stella.

San Vigilio Lago di Garda

San vigilio, Gardameer, Italë

Activiteiten

Bij het Gardameer hoeven sportliefhebbers zich geen moment te vervelen. Op het meer kun je verschillende watersporten beoefenen zoals windsurfen, kitesurfen, zwemmen, kajakken, waterskiën, varen, zeilen, duiken. Er bestaan ontelbare surfspots aan het Gardameer. Vooral het noordelijke deel bij Torbole is een paradijs voor surfers. Torbole is het Italiaanse Mekka voor surfers. Andere goede sufspots zijn Campione, Torri del Benaco, Limone,Spot bij “Hotel Capo Reamol”,Spot bij “Hotel Pier”, Riva del Garda, Malcesine en het eiland Olivo voor Malcesine.

Surfing Torbole north Garda

Torbole, Gardameer, Italië

Lago di Garda

Torbole, Gardameer, Italië

Naast watersporten zijn er rondom het Gardameer nog genoeg andere sporten te beoefenen. De omgeving is ideaal om te mountainbiken en te bergwandelen. Je kunt gaan paardrijden, fietsen, wandelen, canyoning, vissen, paragliden en parachutespringen. Rondom het Gardameer liggen ook verschillende tennisbanen en prachtige golfbanen. Bezichtig ÉÉn van de vele pitoreske dorpjes, bezichtig een botanische tuin, ÉÉn van de vele natuurparken of breng een bezoek aan themapark Gardaland, het grootste atractiepark van Italië. Natuurlijk zijn er ook genoeg restaurantjes om een lekker hapje te eten en uitgaansgelegenheden om je tot in de late uurtjes te vermaken.

Lago di Garda

Gardameer, Italië

Torbole, Lago di Garda, Italia

Torbole, Gardameer, Italië

NO COMMENTS