Levico de Terme, dit kuuroord is een mooi stadje dat in het Noorden van Italiëten zuiden van de streek Trentino. Levico de Terme ligt op een hoogte van 500 meter en word druk vanwege het zachte klimaat en de aanwezigheid van arsenicum- en ijzer-rijke water. Op loop afstand van het stadje ligt het prachtige kristalheldere Levicomeer. Door de ligging aan de zonnige zijde van de Dolomieten heerst er in het gebied van Levico de Terme een bijzonder zacht klimaat, waardoor er al vanaf begin april in de meren gezwommen kan worden. Het Levico meer is relatief klein en ligt ongeveer 2 kilometer van het Caldnazzomeer vandaan. Het Levicomeer en het Caldanazzomeer behoren tot de warmste meren van de Alpen. Het Levicomeer is verbonden met het Caldonazzomeer door middel van ondergrondse grotten.

Levico Lake

Activiteiten aan het Levicomeer

Het Levico meer is de ideale locatie als je op zoekt bent naar een rustige vakantie in een groene omgeving. In het zuidelijke puntje van het Levico meer ligt de Biotoop Canneto di Levico met een beschermde en rijke vegetatie langs de zuidoever van het meer. Futen en meerkoeten hebben hier hun nest. Ook voor een actieve vakantie ben je bij het Levico meer aan het juiste adres. Aan het Levico meer zijn volop mogelijkheden voor watersportactiviteiten zoals zeilen, kanovaren, surfen, raften, waterfietsen, jetskiën en zwemmen. Aan het meer vind je twee strandjes, La Taverne en Lido di Levico. Er is genoeg te doen voor kinderen en ook is het Levico meer een populaire bestemming voor vissen dankzij de vele verschillende soorten vis die in het water leven. Liefhebbers komen vooral om te vissen op forellen. Daarnaast kun je in de omgeving golfen tennisen en zelfs deltavliegen.

Take fun seriously.

Omgeving verkennen

Er zijn verschillende mogelijkheden om de omgeving van het Levico meer te verkennen. In het dorpje Levico de Terme kun je een auto huren. Je kunt gaan paardrijden, mountainbiken, of wandelen. langs het Levico meer lopen verschillende wandelpaden. De mooiste paden lopen door de prachtige bergen. Vanaf de Panarotta berg heb je een prachtig uitzicht.

Lago di Levico

Dingen die je kunt doen in de omgeving van het Levicomeer

Er zijn genoeg dingen te doen in de omgeving van het Levico meer. Op loop afstand ligt Levico de Terme, een leuk stadje om s’avonds een hapje te gaan eten. Ongeveer 10 km van het Levico meer vandaan, in de gemeente Pergine Valsugana, ligt het Pergine kasteel, In het kasteel worden kunsttentoonstellingen gehouden en vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht. Ongeveer 60 kilometer van het Levico meer vandaan ligt een geweldige natuurfenomeen, de piramides van Segonzo. Ongeveer 100 kilometer van het Levico meer vandaan ligt het mondaine ski oord Madonna di Campiglio. Het ski oord ligt tussen de prachtige hoge bergen en langs mooie meren en is een prachtig skie en wandel gebied. 22 kilometer van het Levico meer vandaan ligt een mooi stadje genaamd Trento. Dit stadje is er leuk om te bezoeken, vooral s’avonds. Het sprookjesachtige Venetië ligt op 2 uur rijden met de auto 150 kilometer van het Levico meer vandaan en Verona op 1,5 uur rijden 125 kilometer van het Levico meer vandaan. Ook met de trein kun je Venetië goed bereiken Levico de Terme heeft namelijk een treinstation. Wel doe je er dan een stuk langer over.Het prachtige Gardameer met haar vele pittoreske havenplaatsjes ligt 150 kilometer van het Levico meer vandaan. Met de auto doe je er ongeveer 2 uur over naar het gardameer. Daarnaast worden er tijdens het zomerseizoen vele culturele en folkorische happenings georganiseerd in de omgeving.

Overnachten

Langs het Levico meer liggen verschillende campings zoalsFamily Camping Villageen Due Laghi.

Levico Lake

NO COMMENTS