Zon, zee, tomaten, mozzarella, olijven en Italiaanse slaatjes, pizza’s en pasta’s … Doet het jou ook al wegdromen en denken aan een zonovergoten vakantie in het buitenland? Denk dan maar eens aan hoe leuk het wel niet zou zijn om met de auto naar Italië te gaan! 100% vakantie en alle vrijheid: wat moet een mens nog meer hebben?

Vakantie in Italië: natuur, vrijheid en genieten

Italië is één van de topbestemmingen in het zuiden van Europa. Dat heeft onder andere te maken met de mentaliteit van de Italiaanse bevolking. Het zijn spontane, gezellige, warme en gastvrije mensen die houden van het leven. Het land staat ook bekend om de goede manieren en het vrijmaken van tijd voor andere mensen, ook de lage cijfers aan criminaliteit maken van deze bestemming een ideale verblijfplaats. Al deze positieve kanten maakt dat veel mensen met de auto op vakantie gaan naar dit land. Bovendien zijn de autoroutes naar Italië ook goed onderhouden en worden er onderweg duidelijke aanduidingen gemaakt in verband met files, omleidingen, ongevallen, etc.

Italië loopt over van de rijke geschiedenis en van de cultuur. Ook de Italiaanse keuken heeft reeds vele harten veroverd. En natuurlijk mag het aangename, warme weer niet ontbreken. Italië heeft dus heel wat te bieden en om je van de ene plaats naar de andere te kunnen is het dan ook geweldig leuk om je eigen wagen te gebruiken.

Een autovakantie in Italië is heerlijk genieten van de autoroutes die Italië te bieden heeft. De autoroutes van Italië zijn erg goed onderhouden en laten je toe om tijdens je autovakantie in Italië alles te kunnen bereiken wat je maar wilt. Of het nu Verona, Venetië of Rome is, dankzij de routes van Italië ontdek je het land ook vanop de wegen.

Met de auto naar Italië

Wanneer er aan autovakanties gedacht wordt, komen Frankrijk en Spanje het meest naar voren. En dat heeft ook wel wat te maken met de reclame die verzorgd wordt door de toeristische sector. Deze focust nogal vaak enkel en alleen maar op Spanje en Frankrijk. Maar deze landen zijn lang niet de enige bestemmingen die de moeite waard zijn om met de auto naar toe te reizen.

Ook Italië heeft heel wat te bieden op vlak van evenementen en cultuur, natuur, geschiedenis, bezienswaardigheden, enz. Ook het mooie weer en het aangename en gastvrije karakter van de Italiaanse bevolking komen de vakantiesfeer alleen maar ten goede. En dan is het handig om niet volledig te moeten afhangen van het openbaar vervoer. Want dat kan wel eens lastig zijn in het weekend en op eventuele feestdagen die tijdens jouw vakantie plaatsvinden. De auto geeft je dus heel wat vrijheid en dat is nu toch net het aangename aan vakantie: vrijheid. De routes van Italië zijn goed en degelijk onderhouden en worden er onderweg duidelijke aanduidingen gemaakt in verband met files, omleidingen, ongevallen, etc.

Trek er dus zeker eens op uit. En verken het mooie Italië eens met de auto. Je zal er geen spijt van hebben.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY