Trentino-Zuid-Tirol is een regio in het alpengebied in het noorden vanItalië. Trentino-Zuid-Tirol grenst aan Oostenrijk en word in het italiaans Trentino-Alto Adige genoemd.De hoofdstad van de regio is Trente. Trentino-Zuid-Tirol bestaat uit de twee provincies Zuid Tirol(Provincia autonoma di Bolzano)en Trente. Trentino-Zuid-Tirol heeft een oppervlakte van13.607km².

Trentino-Zuid-Tirol is prachtig met haar mooie meren, uitgestrekte groene alpenweides, valleien, wijnvelden en hoge wit besneeuwde bergtoppen. Je kunt er paragliden, quadrijden, rodelen, ijsklimmen, arresleetochten maken, wandeltochten maken en tourskiën.

Lago di Braies - Velvia 50

Lago di Braies, Bolzano, Trentino Zuid-Tirol, Italië

Dolemieten

De Dolomieten is een bergketen in Trentino-Zuid-Tirol. Een ruig hooggebergte met spitse toppen en flinke hoogteverschillen. De Dolomieten zijn prachtig, met name de oostelijke Dolemieten zijn erg indrukwekkend en dan vooral tijdens zonsopkomst.In de Dolomieten is genoeg te doen, er liggen verschillende skiegebieden en natuurparken. Het is een perfecte bestemming voor wintersporters en natuurliefhebbers.

Trentino-Zuid-Tirol telt bijna 300 meren waaronder het bekende Gardameer.

Klimaat

Trentino-Zuid-Tirol kent een blablabla klimaat.De winters zijn er koud, de gemiddelde temperatuur in januari is 1°C.de lentes en de zomers kennen een zacht klimaat. De zomers hebben veel zon uren en in juli ligt de temperatuur gemiddeld rond de 22°C. In Trentino-Zuid-Tirol valt gemiddeld genomen iets meer regen dan in de rest vanItalië.

Trentino Alto Adige_3

Trentino-Zuid-Tirol, Italië

NO COMMENTS