Het is weer vakantietijd. En kamperen is en blijft van de meeste Nederlanders toch een favoriete vakantiebesteding. Hier een aantal tips om je kampeervakantie zo zorgeloos en comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Bijzondere kampeerplekken

Kamperen in eigen land is leuk. Zeker als het weer ook mee werkt. Maar er zijn ook andere plekken op de wereld waar het leuk is om je tentje neer te zetten.

De kampeer top 10 volgens De Telegraaf:

1. De Sahara woestijn in Marokko

Niet een kampeertrip om in je eentje te doen. Maar onder begeleiding met gids, lokale kok en met kamelen. Trekken door de Sahara, en slapen onder de sterrenhemel is alsof je terecht komt in het sprookje van “ Duizend en een nacht”.woestijn

3. Miyajima in Japan

Dat Japan een bijzondere plek op aarde is, wisten we al. Het Japanse eiland Miyajima is indien mogelijk, nog specialer. Met een overvloed aan tamme herten en boeddhistische tempels maakt dit een mystieke kampeerlocatie.
japan

4. Cumbria (Lake District Nationaal Park) in Engeland

Ook in Engeland vind je prachtige natuur, zeker in Lake District National Park. Hier kan je prachtig wandelingen maken tussen de bergen en afkoelen in de meren Ook zijn er genoeg activiteiten voor de kinderen te doen in dit natuurpark.
engeland

5. Ladakh in de Indiase Himalaya

Van het Himalaya gebergte heeft iedereen gehoord. In het Indiase deel ligt het plekje Ladakh. Prachtige boeddhistische tempels tegen een adembenemende berglandschap geven onvergetelijke vakantieherinneringen.
lakdah

6. Nationaal Park Jasper in Canada

De Rocky Mountains heeft een veelzijdigheid aan heetwaterbronnen, watervallen, gletsjers en meren. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heeft meer wandelroutes dan dat je kan belopen. Het Jasper National Park is onderdeel van deze bekende gebergte.
Canada

6. Het meer van Myvatn in IJsland

IJsland wordt steeds populairder als vakantieland. En terecht: Het is een ongelooflijk mooie vakantiebestemming. Voor wandelaars, natuurliefhebbers en vogelspotters is IJsland the place to be.

ijsland

7. Waar dan ook, Noorwegen

Ook Noorwegen neemt toe in populariteit. De natuur is spectaculair, het is niet al te ver weg en het is een kampeervriendelijk land. Zeker met de midzomernacht feesten is Noorwegen een goede vakantiebestemming, maar ook daarna blijft het nog lang licht in Noorwegen.
noorwegen

8. Het Italiaanse eiland Sardinië

Het Italiaanse eiland Sardinië heeft een hele eigen identiteit, en biedt ook voor de fervente Italië-ganger weer een nieuwe ervaring. Het eten is, zoals overal in Italië fenomenaal, het eiland biedt veel strand en de heldere blauwe zee wacht met smart op je.
sardinie

9. Natuurreservaat Masai Mara in Kenia

In het natuurreservaat Masai Mara is kamperen weer een heel ander soort beleving. Op safari gaan en kamperen alhier is een ultiem ‘Out of Africa’ gevoel.
kenia
10. Waldseilgarten in Duitsland

Ons buurland zorgt ook voor wat avontuur. In het avonturenpark in Pfronten kan je zowaar overnachten in een boomtent. Wellicht niet zo avontuurlijk als in Kenia, maar zeker de ervaring waard.

Duitsland

Kampeeruitrusting

Het comfort met kamperen valt of staat met je kampeeruitrusting. Tegenwoordig kan kamperen even luxueus en comfortabel zijn als andere vakantieverblijven. Zeker met het huidige, ruime assortiment tenten is van ‘afzien’ geen sprake meer.

Kampeervoorbereidingen

Op vakantie gaan is altijd leuk. Toch staat vakantie in de top 5 van de meeste stress veroorzakende omstandigheden. Het inpakken, alles meenemen en de voorbereidingen zorgen voor die stress. Het is dan ook zaak om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Er zijn op internet talloze inpaklijsten te vinden, die je daarbij helpen.
Om ervoor te zorgen dat je volgend jaar niets vergeet of niet teveel meeneemt, schrijf je tijdens de vakantie op wat je nog mist of niet hebt gebruikt. Scheelt een hoop gedoe de volgende kampeervakantie.

Fijne vakantie!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY