China, het land van de Chinese muur, het Terracotta leger en de rode lampionnen. Zo staat het bij veel reizigers bekend, maar het twee na grootste land ter wereld heeft meer te bieden. Verdwaal in de kleine straatjes met kleurrijke tempels, overnacht in een hutong hotel en eet Écht Chinees.

Je kunt China het hele jaar bezoeken, maar omdat het een reusachtig rijk is, zijn er verschillende klimaatzones in het land. De beste maanden om te reizen zijn april tot en met mei, september en oktober. De lente en de herfst dus. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam, is er weinig regen en is het geen toeristisch hoogseizoen. Vermijd de eerste week van mei en oktober, dan gaan Chinezen zelf massaal op vakantie in eigen land.

Omdat het land zo groot is, reis je door China met het vliegtuig en (nacht)trein. Soms reis je per auto of lokale bus. In China zijn veel grote onpersoonlijke hotels te vinden, met China online vermijd je die en slaap je in kleinschalige, traditionele accommodaties die passen bij de sfeer van de omgeving.

Reis net even anders door China

Ben je op zoek naar een reis waarbij je de Chinezen echt leert kennen, waarbij je verblijft in sfeervolle accommodaties en genoeg vrijheid hebt om zelf op pad te gaan? Neem dan een kijkje op de website van China online, waar je met bouwstenen je eigen rondreis bouwt.

Je bezoekt de bekende hoogtepunten van het land zoals de Chinese muur en het Terracotta leger, alleen nÉt iets anders. Je gaat naar een rustig stuk van de muur en je doet de route door de hallen gevuld met Terracotta beelden andersom. Je begint in “pit” (hal) 3 en eindigt in pit 1; save the best for last.

Engels spreken de Chinezen bijna niet, dus communiceren is een extra beleving tijdens je China reis. Daarom regelen wij excursies waarbij je de lokale bevolking echt leer kennen. Zo ga je naar een kaligraaf die met handen en voeten uitlegt wat hij doet. Soms heb je een gids die je helpt met je handen en voetenwerk, bijvoorbeeld tijdens een foodsafari in Beijing en op de theemarkt in theestad Chengdu.

In China kun je ook off the beaten track gaan. Beleef het nomadenleven als je te paard voor een aantal dagen over de bergvlaktes rijdt en in een tent slaapt. Of ontdek de knalblauwe meren en brede watervallen tussen de bergen in het noordwesten van het land.

Midden in een oude wijk in Beijing waar de kleine straten een dolhof vormen, ontdek je huizen met rode puntdaken. Je schuift de deur open en stapt een binnenplaats op, omringt door stenen huisjes met rode palen en groene deuren waan je je in oud China; welkom in je accommodatie. Van dit verblijf in een hutongwijk tot een Tibetaans aangekleed hotel. En van een eenvoudig guesthouse tot een sfeervol hofjeshotel, met China online verblijf je in deze accommodaties om China Écht te beleven.

Dit artikel is geschreven door:Koen Hermsen

Koen maakt sinds 2008 deel uit van het China team van online reisorganisatie Riksja Travel. Hij helpt reizigers van A tot Z met het vormgeven van hun individuele rondreis door China. Zelf heeft hij al reizen gemaakt naar China en kan dus uit eigen ervaring vertellen. Op zoek naar gericht advies? Interesse in een individuele reis door China op jouw manier? Kijk dan voor meer informatie op de website van China online. Je kunt hier zelf puzzelen met de bouwstenen of laat je inspireren door de reeds samengestelde China rondreizen.

NO COMMENTS