Jordanië een makkelijk vakantieland, een land waar mensen over het algemeen te weinig tijd voor nemen. Een goede site waar je veel informatie over Jordanië als vakantieland kunt vinden is Ruth's Jordan Jubilee. Dit is een site van iemand die al heel lang in Jordanië komt en deze site staat boordevol nuttige tips en info.

Veiligheid

Jordanië is een prettig land om te reizen, ook voor vrouwen die alleen reizen. Het is er veilig en de mensen zijn er behulpzaam en vriendelijk. Jordanië is een traditioneel land en zeker op het platteland ook conservatief. Er worden geen specifieke eisen gesteld aan de kleding van toeristen, maar het wordt wel gewaardeerd als mensen zich enigszins aanpassen en er niet al te bloot bijlopen.

Rondreizen met de auto of reizen met het openbaar vervoer

Zelf rondreizen met een huurauto is heel goed te doen, de wegen en de bewegwijzering in Jordanië zijn goed. Rijden in Amman is een ramp vanwege de vele files. Als je de taxi neemt, neem dan een taxi die een meter (adat) heeft en die die ook aanzet. Als je in het donker gaat rijden moet je opletten voor slecht verlichtte auto's en overstekende dieren (vooral geiten en kamelen). Met openbaar vervoer reizen is in Jordanië niet zo gemakkelijk, maar het is wel mogelijk. Vanuit Amman heb je een goede JETT bus verbinding met het zuiden en noorden van het land. Dwarsverbindingen en tussenstops zijn lastiger.

Jeep ride in the desert of Wadi Rum

Natuurpark

Voor natuurliefhebbers is het zeker aan te raden om het Dana Nature Reserve bezoeken, het grootste natuurreservaat van Jordanië. Van april tot november is er een heel fijne camping midden in het natuurgebied. Voor informatie over de parken en het verblijf daar kun je even kijken op hun website.

Dana Nature Reserve

Rondtrekken

Als je door Jordanië trekt is het zeker aan te raden om ruim de tijd nemen voor de stad Petra, een bezoek van 3 dagen is zeker de moeite waard. In Petra heb je het Petra Moon Hotel. Een goede en praktische keus. Het Petra Moon Hotel heeft heel aardig en behulpzame personeel; veel service en hulp bij vervoer en goede betrouwbare gidsen.

Portrait - Jordanie

Wat is de gunstigste periode om Jordanië te bezoeken?

Als je naar Jordanië gaat in juli/augustus en in begin september is het minder druk in Jordanië, maar wel erg heet. De beste maanden en dus ook de drukte en duurste maanden zijn maart, april, mei, september, oktober en rond de kerst.

Jordanie - Petra

Vliegen

Je kan naar Jordanië, Queen Alia Airport bij Amman, vliegen met verschillende vliegmaatschappijen. Het is aan te raden om niet in Amman overnachten, maar in plaats daarvan in Madaba. Het is daar veel goedkoper en prettiger om te overnachten, daarnaast is het ook nog eens dichter bij het vliegveld. In Madaba heb je de volgende hotels, het Mosaic City Hotel en het Salome Hotel. Het zijn beiden erg fijne hotels die dicht bij het centrum liggen. Beide hotels regelen vervoer naar het vliegtuig, en ander vervoer. In Madaba zelf is veel te zien maar je kunt vanuit Madaba ook gemakkelijk tripjes maken naar Amman, Jerash en andere mooie plekken in het land. Ook een dagje dode zee is goed aan te reizen vanuit Madaba. Dan hoef je niet in de dure hotels aan de dode zee zelf.

Dead Sea

NO COMMENTS