De Malediven zijn eeen Paradijs op aarde. De Malediven is een grote eilandengroep van bijna 1200 koraaleilanden midden in de Indische Oceaan ten zuidwesten van Sri Lanka. De Malediven hebben een totale oppervlakte van 298km².Het grootste eiland het Kuramathi met een oppervlakte van 5km² groot, er zijn maar negen eilanden met een grotere oppervlakte dan 2 km². 202 van de eilanden zijn bewoond en daarnaast dienen 88 eilanden dienen als toeristen oord. De Malediven hebben ongeveer 396.000 inwoners. Bijna de gehele bevolking op de Malediven is Moslim aangezien er op de Malediven geen godsdienstvrijheid is. De officiele taal van de Malediven is Dihevi maar in de toeristische gebieden kun je ook goed terecht met Engels. De hoofstad van de Malediven is MalÉ. MalÉ heeft een oppervlakte van 1,7km².

De belangrijkste inkomstenbron van de Malediven is het toerisme. Het toerisme word zoveel mogelijk gescheiden van het normale leven. Op onbewoonde eilanden zijn vakantie oorden gebouwd. Op bewoonde eilanden is dit niet toegestaan. De overheid van de Malediven heeft gekozen voor duurzaam toerisme. Zo mag er niet hoger gebouwd worden dan de hoogste palmboom en per eiland mag er maar 20% bebouwd worden. Er komen jaarlijks vele toeristen naar de Malediven, meer zelfs dan de totale bevolking van de Malediven. Op de Malediven vind je parelwitte zand stranden met palmbomen en prachtig blauw zee water dat zo helder is dat je de vissen kunt zien zwemmen. De onderwaterwereld van de Malediven is adembenemend. Veschillende exotische vissen zwemmen door het prachtige korraalrif. De Malediven zijn relatief duur. Vrijwel alles moet geimporteerd worden en dat maakt het eten en drinken vrij prijzig. Daarnaast zijn de resorts op de Malediven behoorlijk luxe. Je kunt je resort uit kiezen op basis van je wensen. Heb je kinderen? wil je graag snorkelen? Wil je Privacy? Wil je rust? Ook voor een huwelijksreis zijn de Malediven ideaal.

F_Malediven_2012-215

Activiteiten

De Malediven zijn ideaal om te loungen en te genieten van de rust. Ben je wat sportiever aangelegd dan moet je zeker gaan duiken of snorkelen. De Malediven behoren namelijk tot ÉÉn van de beste duik- snorkelgelegenheden ter wereld. Daarnaast kun je op de eilanden heel goed zeilen, surfen, vissen, waterskiënen kanoën. Ben je je eigen eiland beu? Pak dan de boot of het watervliegtuig om ÉÉn van de andere eilanden te bezoeken. Ook hebben veel vakantie resorts op de Malediven een fitness en yoga programma. Wil je wat meer cultuur van de Malediven zien dan kun je een bezoekje brengen aan de hoofdstad Male.

Dreaming of Maldives. A visual tribute to Maldives from Sakis Papadopoulos on Vimeo.

Klimaat

De Malediven hebben een tropisch klimaat. De temperatuur op de Malediven is ongeveer het hele jaar hetzelfde omdat de eilanden dicht rond langs de evenaar liggen. De temperatuur ligt rond de 29 °C. De temperatuur van het zeewater ligt rondom de 28°C. De passaatwind verdeeld het jaar in twee moessonperiodes. Van december tot en met maart is de droge periode, dit is de noordoost moesson, ook wel de ruvai genoemd. Van april tot en met november is de natte periode met meer storm en krachtige wind, dit is de zuidoost moesson ook wel de ulhangu genoemd. De beste periode om de Malediven te bezoeken is van december tot en met april. In deze periode valt er de minste regen.

Malediven

Vervoersmiddelen

Je hebt vele vervoersmiddelen op de Malediven. De gasten worden vaak per boot, helicopter of watervliegtuig naar de resorts gebacht.Op de Malediven zelf word meestal gebruik gemaakt van de lokale Dhoni's, dit zijn traditionele houten visserschepen die aangedreven worden door een dieselmotor. Andere mogelijke vervoersmiddelen zijn een speedboat, een watervliegtuig, een fiets, motorfiets of een taxi. De eilanden zijn erg klein en vaak te voet gemakkelijk te verkennen.

Kleding

Op de bewoonde eilanden is het aan te raden voor de vrouwen om zich niet te bloot te kleden. Denk aan een blouse of t-shirt met een rokje of korte broek tot over de knieën.

Munteenheid

Op de Malediven word betaald met de Maldivian Rufiyaa (MVR). De huidige wisselkoers van de MVR is €1,00 euro voor 20,35 Rufiyaa(februari 2013). Op de toeristische eilanden word vaak met Amerikaanse dollars betaald(USD). Voor de huidige wisselkoers kun je kijken op www.wisselkoers.nl.

Malediven

Reisdocumenten

Als je een bezoek brengt aan de Malediven dien je een paspoort te hebben wat nog minstens zes maanden geldig is na thuiskomst. Voor een verblijf tot maximaal 30 dagen is geen visum nodig.

Tijdsverschil

In de Malediven is het in de winter 4 uur later dan in Nederland. In de Zomer is het in de Malediven 3 uur later dan in Nederland.

F_Malediven_2012-152

NO COMMENTS