Peru en Bolivia staan als Andes landen vooral bekend om de verloren Inca steden, koninkrijken uit Spaans koloniale tijden en spectaculaire natuur. Deze buurlanden zijn goed met elkaar te combineren in ÉÉn reis en bieden een afwisselende ontdekkingstocht door Zuid-Amerika.

Wegens het regenseizoen (begin november – eind maart) is de beste reisperiode van half april tot half oktober. Het hoogseizoen loopt van begin juni – eind augustus; dit is de droogste periode en trekt dan ook de meeste toeristen aan. Mocht je in deze periode willen reizen is een extra warme trui aan te raden. Het kan vooral ‘s nachts aardig afkoelen.

Deze landen zijn het beste te bereizen per comfortabele (nacht)bus, gedeelde transfer of privÉ vervoer. Grotere afstanden zoals van Cusco naar Lima leg je af per binnenlandse vlucht.

Reis langs de hoogtepunten van Peru en Bolivia

Veel mensen dromen van een reis langs grazende lama’s op uitgestrekte hoogvlaktes, de eilanden op het Titicacameer, de gekleurde bergmeren en ‘s werelds grootste zoutvlakte, de besneeuwde Andes-toppen, een jungletocht door het Amazonegebied en natuurlijk het mysterieuze Machu Picchu.

Tijdens de individuele Peru rondreizen die wij aanbieden, in combinatie met Bolivia, kiezen we ervoor deze hoogtepunten op een andere manier in te steken dan de meeste aanbieders. Zo vaar je een alternatieve en minder toeristische route over het Titicacameer. We bieden verschillende (alternatieve) trekkingen aan over eeuwenoude Inca paden naar de Machu Picchu. Ook zonder trekking verken je de Heilige Vallei in je eigen tempo. Per stoere 4×4 jeep maak je de meerdaagse tocht over de Boliviaanse zoutvlakte en langs felgekleurde bergmeren.

Na al deze belevenissen rust je uit in karakteristieke kleinschalige accommodaties, passend in de omgeving. Dat kan een typische posada zijn: een klein hotel of pension waar de eigenaar meestal ook de manager is. Maar ook een koloniale villa met bloemrijke patio. Sommige overnachtingsplaatsen hebben iets speciaals, bijvoorbeeld een lodge aan de rivier in de Colca Canyon met eigen warmwaterbronnen.

Reis net even anders door Peru en Bolivia

Maak je reis net even anders door de bijzondere accommodaties waar je tijdens je reis kunt verblijven. Dit zijn onder andere een hotel gemaakt van zout, een klei-hut op een eiland in het Titicacameer, een tentje midden in de Andesbergen, een open jungle lodge of een omgebouwd Franciscanenklooster.

Treed je graag in de voetsporen van de Inca’s maar niet in die van je medereizigers? Ga dan net een stapje verder en maak actief deel uit van het lokale leven. Weef een poncho bij een authentieke weversfamilie of draai in de Colca Canyon een dagje mee bij een boer. Bezoek een beroemde panfluitmaker en bolhoedenfabriek en shake je eigen pisco sour, het nationale drankje van Peru.

Dit artikel is geschreven door:Anneloes Duine

Anneloes is sinds 2010 onderdeel van het Zuid-Amerika team van online reisorganisatie Riksja Travel. Ze helpt reizigers van A tot Z met het vormgeven van hun individuele rondreis door Peru, Bolivia en Chili. Zelf heeft ze al reizen gemaakt naar Zuid-Amerika en kan dus uit eigen ervaring vertellen. Op zoek naar gericht advies? Interesse in een individuele reis door Peru en Bolivia op jouw manier? Kijk dan voor meer informatie op Peru online. Je kunt hier zelf puzzelen met de bouwstenen of laat je inspireren door de reeds samengestelde rondreizen.

NO COMMENTS