Midden in de bossen in Lapland vind je deze bijzondere accomodatie, Kakslauttanen. Kakslauttanen is een vakantiepark waar je ‘s winters kunt overnachten in spectaculaire accomodaties, sneeuwiglo’s en glazen iglo’s. Daarnaast vind je bij Kakslauttanen een sneeuw restaurant, ijs sculpturen in de Ice Gallery en de populaire sneeuw kapel waar vele bruiloften gevierd worden. Bij de Ice Gallery krijgen bezoekers ook de kans om zelf een ijssculptuur te maken.

In de sneeuw iglo word je volledig omringd door sneeuw. In de sneeuw iglo vind je een 2-persoon matras op een verhoging van sneeuw en ijs. In de iglo is de temperatuur altijd tussen de -3 en -6 graden celcius, maar dankzij de warme thermo-slaapzakken, sokken en mutsen die je bij aanvang aangeboden krijgt, blijf je lekker warm. Je kunt gebruik maken van de sauna in het sauna compex en verwarmde toiletten en douches die op loop afstand liggen.

De glazen iglo’s zijn gemaakt van speciaal thermoglas waardoor het binnen gewoon lekker warm is, de ruiten kunnen niet bevriezen waardoor je altijd van de schitterende omgeving buiten kunt genieten . Je slaapt onder de prachtige sterrenhemel en met een beetje geluk kun je genieten van het wereldberoemde Noorderlicht. Wakker blijven voor het Noorderlicht hoeft niet, zodra het Noorderlicht gesignaleerd word, word er een klok geluid. Elke iglo beschikt over een luxe twee persoonbed, een toilet en elektriciteit. Daarnaast kun je gebruik maken van de gemeenschappelijke douches en de sauna in het saunacomplex.

glass igloos | kakslauttanen, finland

In de omgeving kun je geweldig langlaufen, sneeuwscootersafari’s maken, of op pad met sledehonden. Kakslauttanen ligt 10 km van het dorp Saariselkä en op ongeveer 40 km afstand van het vliegveld van Ivalo. Aan de rand van het Saariselkä ligt een nationaal park “urho Kekkonen.” In het park word de prachtige natuur van Lapland beschermd en ook de cultuur van de Sami met hun rendierkuddes word in tact gehouden.

Lapland 373

NO COMMENTS