Actieve fietsvakantie? Fiets de Rijnroute!

Actieve fietsvakantie? Fiets de Rijnroute!

2839

Ben je op zoek naar een actieve vakantie en ben je niet bang om wat kilometers weg te trappen? Dan hebben wij de gouden tip voor je: fiets eens de Rijnroute! De Rijnroute is 1233 kilometer lang en brengt je van de Zwitserse Alpen naar Rotterdam. 

Waarom moet je de Rijnroute fietsen?

Op haar weg door Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Nederland passeert de Rijn talrijke bezienswaardige steden en mooie landschappen. Het populairste traject van de Rijnroute is ongetwijfeld het stukje tussen Rüdesheim en Bonn, ook wel de Romantische Rhein of het Mittelrheintal genoemd. Het landschap met zijn wijnbergen, kastelen en burchten is zó bijzonder dat het in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is gezet.

Is 1233 kilometer net iets te veel van het goede? Dan is het laatste gedeelte wellicht een optie. Tussen Millingen aan de Rijn en Hoek van Holland ligt het 270 kilometer lange Rijnfietsroute. Deze route volgt een prachtig traject door het brede stroomgebied van de Rijn. Je ziet de uitlopers van de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug, de landgoederen langs de Kromme Rijn, de door de Betuwe slingerende Linge, de scheepvaart op de Waal, de Biesbosch, de Kinderdijk en wereldhavenstad Rotterdam.

Kies de juiste fietsDe Rijnfietsroute biedt 1233 kilometer fietsplezier en is zowel geschikt voor beginners als ongeoefende fietser. In welke groep je ook valt, je doet er verstandig aan om de juiste fiets te kiezen. De meest praktische fiets is een  goede elektrische hybridefiets. Elektrische hybridefietsen zijn zeer geschikt voor lange afstanden dankzij de sportievere zit en grote bereik. Hiermee beschik je altijd een steuntje in de rug. Elektrische hybridefietsen zijn voorzien van een stevig frame, waarmee het geen probleem is om bagage mee te nemen.

NO COMMENTS