De geschiedenis van Parc Güell:

Parc Güell is een uniek stadspark van 15 hectare groot, ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudí. De opdrachtgever, Eusebio Güell kwam regelmatige in Engeland en komt hier in aanraking metmet de Engelse tuinsteden. Hij raakt hierdoor geïnspireerd en wil in Barcelona een tuinstad laten bouwen voor de rijke mensen(elite). In 1900 krijgt Gaudí de opdracht van Eusebio Güell om een tuinwijk te ontwerpen in de heuvels bij Barcelona. Het project is helaas nooit afgemaakt, er worden uiteindelijk namelijk maar twee woningen verkocht, waaronder ÉÉn aan Gaudí. De bouw word in 1914 gestopt. In 1922 word het park gekocht door Barcelona en opgengesteld voor pbliek. In het park staat het Gaudi museum, Casa Museu de Gaudí, dit is het huis waar Gaudi vroeger woonde.

 

Parc Guell (#5924)

De ingang vanParc Güell

 

Parc Güell nu:

Parc Güell is geweldig om in rond te lopen en te genieten van de prachtige bouwwerken. Het lijkt net een sprookje. Het park is wereldberoemd door de mooie gebouwen, prachtige tuinen, kleurrijke fonteinen en schitterende bloemperken. Het grote plein in het midden, Gran Plaça Circular, was bedoeld als een soort openlucht theater, hier konden allemaal sociale en culturele gebeurtenissen plaats vinden. Een plaats voor de bewoners van het droomdorp om samen komen. Aan de rand van het plein staat een 152 meter lange met mozaïek beklede bank. Het idee achter deze bank is een reuzenslang die langs het plein kronkelt. De mozaïek bestaat uit restanten van gekleurde tegels, glas en teramiek. Vanaf Gran Plaça Circular heb je een schitterend uitzicht op de stad. Je kan natuurlijk altijd met goedkope tickets naar Parc Guell in Barcelona

 

Parc Guell

Gran Plaça Circular, met demozaïek beklede bank

 

Parc Guell

Parc Güell

 

Routes naar Parc Güell:

Parc Güell is te bereiken per metro, bus of taxi.

Mocht je met de metro gaan, kies dan ÉÉn van de twee onderstaande routes en voorkom een zware klim. Kies je een verkeerde halte dan moet je namelijk nog een flink stuk de berg oplopen.

 

Route 1: Vanaf het centrum kun je het beste lijn 3 nemen. stap vervolgens uit bij het metro-station Vallcarca. Je kunt dan via Baixada de la Glòria naar boven lopen, hier zijn roltrappen aangelegd. Je kunt eventueel ook een taxi nemen vanaf de metro.

 

Route 2: Je kunt dan het beste lijn 3 nemen vanaf het centrum, stap uit bij “Vall d´Hebron” en stap daar ondergronds over op lijn 5. Stap vervolgens uit bij de eerstvolgende halte genaamd “El Coll La Teixonera”. Volg de uitgang richting Mare de Deu del Coll en pak de lift naar boven. Als je de lift uit stapt ga je richting uitgang Beat Almato. Je komt dan door donkere roltrap gangen. Aan het einde van de tunnel zie je licht, de uitgang van Beat Almato. Bij de uitgang draai je je om en neem je de roltrap die stijl omhoog gaat. Bovenaan de roltrap ga je naar rechts, Carrer Santuari in. Al snel kom je een kerk tegen aan je rechterhand, na deze kerk ga je naar rechts de Carrer Ceuta in. Je ziet nu 3 straatjes voor je liggen, je moet de middelste nemen. Aan je rechterkant vind je al snel een aantal bankjes van waaraf je uitzicht hebt op Tibidabo, het hoogste punt van Barcelona. Als je doorloopt kom je op de Cami de Can Mora terecht. Na circa 5 minuten lopen gaat de weg flink omhoog, hier ga je naar rechts, op het vlakke gedeelte. Na ongeveer 200 meter en een kleine afdaling kom je door twee openstaande metalen deuren. Je bent in Parc Güell.

 


Ver Nieuwe route naar Park Guëll en un mapa más grande

Hierboven zie je route 2 afgebeeld in Google Maps

Toegangsprijs: De toegangsprijs van Parc Güellis gratis.

Openingstijden: zomer: 10.00 – 20.00 Winter: 10.00 – 1800

Adresgegevens:Olot, s/n, 1, 08023 Barcelona, Spanje

 

NO COMMENTS