Een stedentrip naar Brussel klinkt misschien niet zo spannend, maar Brussel is een prachtige stad met mooie bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Manneken Pis en geniet van de lekkerste Brusselse wafels en een Belgisch biertje. Daarnaast ligt Brussel in het land van onze zuiderburen, waardoor het een relatief goedkope stedentrip is, omdat je er gewoon met de auto of het openbaar vervoer naartoe kunt. Kortom, Brussel leent zich uitstekend als stad voor een stedentrip!

Een prachtige stad

Brussel is een eeuwenoude stad. De stad Brussel werd namelijk in de 10de eeuw gesticht. Vroeger was Brussel een echte handelsstad. Dit zie je nog steeds terug aan bijvoorbeeld de Grote Markt, waar tegenwoordig regelmatig een feestelijk evenement plaatsvindt.

Brussel is het hele jaar door geschikt voor een stedentrip. Geniet in de zomer bijvoorbeeld van een heerlijk Belgisch biertje in de zon op het terras of proef de geweldige sfeer van de feestdagen in de winter.

Atomium

Het Atomium is hét symbool van België en de stad Brussel. Het monument werd ontworpen voor de Wereldtentoonstelling van 1958 en symboliseert een ijzerkristal dat 165 miljard keer is uitvergroot. Het monument verwijst naar de macht van de atoomenergie, iets wat in de jaren 50 volop in ontwikkeling was.

Het Atomium is een echte internationale toeristische trekpleister. Het is dan ook de meest populaire attractie van de hoofdstad van Europa en dus zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een stedentrip.

Manneken Pis

Natuurlijk mag een bezoekje aan Manneken Pis niet vergeten worden tijdens een stedentrip in Brussel. Manneken Pis is de bekendste bezienswaardigheid van Brussel. Het bronzen beeld van 58 centimeter hoog is in de 17de eeuw gemaakt ter versiering van de fontein. Het beeld heeft sinds zijn bestaan al vele verschillende outfits aangehad, welke tentoongesteld staan in het museum van de stad Brussel.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY