Een stedentrip naar Tirana is misschien niet het eerste wat in je opkomt wanneer je aan een stedentrip denkt. Echter is een stedentrip naar Tirana erg bijzonder. Tirana is de hoofdstad van Albanië en kent vele bezienswaardigheden en een prachtige omgeving. Wij vertellen je in dit artikel waarom een stedentrip naar Tirana een echte aanrader is.

Prachtige hoofdstad van een prachtig land

Tirana is de hoofdstad van Albanië, een Balkan land in het zuidwesten van Europa. Tirana ligt in het vlakkere gedeelte van Albanië. Echter ligt Tirana nog steeds op meer dan 100 meter boven zeeniveau. Tirana is gelegen aan twee rivieren, namelijk de Lanë en de Tiranë, welke zeker een bezoekje waard zijn tijdens een stedentrip aan Tirana.

Bezienswaardigheden

Tirana heeft veel te bieden. Tijdens een stedentrip naar Tirana wil je natuurlijk de mooiste bezienswaardigheden van Tirana bezoeken. Wij hebben de bekendste en mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Skanderbegplein

Het Skanderbegplein is gelegen in het centrum van Tirana. Dit prachtige plein is nog geheel in Sovjetstijl, waardoor je tijdens de stedentrip in Tirana echt even terug gaat in de tijd. Op het Skanderbegplein vind je tevens een beeld van Skanderbeg te paard.

Rondom het bekendste plein van Tirana vind je het Nationaal Historisch Museum, de nationale bank, de opera en de Et´hem Bei-Moskee.

Nationaal Historisch Museum

Tijdens een stedentrip naar Tirana moet je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan het belangrijkste museum van deze stad. Dit is het Nationaal Historisch Museum in Tirana. Tijdens een bezoek aan dit museum krijg je een indruk van het Albanese leven van vroeger.

Et’hem Bei-Moskee

De Et’hem Bei-Moskee is een van de oudste gebouwen van Tirana. Reden genoeg om hieraan een bezoekje te brengen tijdens je stedentrip naar Tirana. Deze prachtige moskee bestaat uit 15 zuilen en 14 bogen. Daarnaast zijn er diverse prachtige stillevens te bezichtigen.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY