Vliegen vanaf Schiphol is iedere keer weer een bijzondere ervaring. Zodra je het vliegveld van Schiphol betreedt, word je overspoeld door het ultieme vakantiegevoel. Ook als je er alleen maar bent om iemand af te zetten. Voor reizigers is de luchthaven de eerste halte van de reis. Vlieg jij hier naartoe?

De groei van Schiphol

Nederlands grootste luchthaven kende in 1920 nog een passagiersaantal van 440 per jaar. In 2014 was dit getal opgelopen naar 54.987.500 mensen. Mensen die van reizen houden, banen zich een weg langs de gates op zoek naar hun vertrekhal. Vliegveld Schiphol is, in tegenstelling tot andere luchthavens wereldwijd, overzichtelijk. Vliegen vanaf Schiphol betekent je weg vinden in drie terminals naar de 93 gates van de luchthaven.

Een ervaring rijker

Vertrek je vanaf Schiphol naar je vakantiebestemming, dan heb je het getroffen. Je kunt je auto gemakkelijk parkeren, kunt belastingvrij winkelen in de talloze winkels op Schiphol, en je kunt heerlijk eten en zelfs overnachten in het luxe hotel op de luchthaven. Behalve de gerenommeerde vliegtuigmaatschappijen kun je ook rekenen op low-cost luchtvaartmaatschappijen, zoals Transavia en Arkefly, op vliegveld Schiphol. Vanaf Schiphol vlieg je naar alle uiteindes van de wereld. De grootste keuze van bestemmingen als het gaat om aanvliegluchthavens vind je in Europa. Ook voor rechtstreekse vluchten met bestemming Zuid-Afrika of de V.S. vind je op de grootste luchthaven van Nederland.

Het beste vliegveld ter wereld

Sinds de oprichting van de haven zijn er 14 vliegtuigongelukken geweest. Het laatste ongeluk dat zich voordeed, was op 25 februari 2009 toen Turkish Airlines vlucht 1951 tijdens de landing neerstortte. Er waren in totaal 128 passagiers aan boord en zeven bemanningsleden. Toch is vliegen vanaf Schiphol erg veilig. In het bestaan heeft Schiphol ruim 120 prijzen in ontvangst mogen nemen en werd het in 2012 nog verkozen tot beste vliegveld ter wereld. Dit is de achtste keer dat Schiphol deze titel binnensleept. Heb je nu zin om een ticket te boeken voor je volgende reis of citytrip? Hoe eerder je een vliegticket boekt, hoe goedkoper het is!

NO COMMENTS