Wil je op vakantie naar Tunesië vanwege het warme klimaat? en verder een zo luxe mogelijk vakantie vieren? Dan Ben je in Port El Kantaoui op de goede plaats. Port El Kantaoui is een erg toeristisch stadje in Tunesië aan de Middellandse Zee en betekent letterlijk vertaald: “Moge alles voorspoedig verlopen”. Port El Kantaoui ligt ongeveer 9 kilometer ten noorden van Sousse en word ook wel het St. Tropez van Tunesië genoemd. Eigenlijk is Port El Kantaoui ÉÉn groot toeristencompex, In 1979 werd Port El Kantaoui specifiek gebouwd om te dienen als een toeristisch centrum. Je hebt hier mooie gebouwen, ruime stranden en goede shop mogelijkheden. Alles wat een toerist nodig heeft voor een comfortabele vakantie. Er zijn weinig historische of culturele bezienswaardigheden.

TU501 Port el Kantaoui, Sousse

Haven van Port El Kantaoui

Activiteiten in Part el Kantaoui

Midden in het stadje ligt een grote moderne jachthaven. In de jachthaven kunnen meer dan 300 boten aangelegd worden. Rondom de haven zijn allemaal hotels en appartementencomplexen gebouwd. Langs de kade vind je verschillende horeca gelegenheden en souvenirwinkels. In Port el Kantaoui ligt een grote golfbaan(2 x 18 hole) voor de golfliefhebbers. Er liggen twee mooie zandstranden, het Minchia strand en het Port El Kantaoui strand. Je kunt genieten van de prachtige mediterrane bloemen en planten in de botanische tuin. Je kunt rondritten maken op paarden of dromedarissen, een tocht met een paardenkoets maken, een boottocht maken(met een oud piratenschip of met een boot met een glazen bodem zodat je onderwater naar de vissen en andere onderwaterdieren kunt kijken), duikenlessen nemen, zeilen, jetskiën, waterskiën, paraseiling of een bezoek brengen aan de kleine dierentuin, het waterpark of attractiepark genaamd “Hanibal park”. ‘s avonds kun je gaan dansen in ÉÉn van de barretjes, een drankje doen op het terras of genieten van de fonteinen die dansen op de muziek met bijbehorende licht effecten.

Kantaoui Fountain

Port El Kantaoui

Port El-Kantaoui (PF)

Weersomstandigheden

In Port El Kantaoui is het heel lang mooi weer. Van maart tot en met november ligt de temperatuur boven de 20 graden. In juli en augustus ligt de temperatuur rond de 30 graden.

Sousse

Vanuit Port El Kantaoui kun je gemakkelijk een uitstapje maken naar Sousse. In het hoogseizoen kun je of een Tuk-Tuk of het toeristentreintje pakken richting Sousse. Sousse is een authentiek stadje met leuke wit en blauw geverfde huisjes, met kinderkopjes betegelde straatjes, kleine winkeltjes en een mooie moskee. Sousse is ook erg leuk om ‘s avonds een dansje te wagen.

Tuk tuk

Friquia Park (dierentuin)

Ongeveer 30 minuten rijden met de auto vanaf Port El Kantaoui ligt een wat grotere dierentuin genaamd het Friguia Park. Deze dierentuin is erg leuk om te bezoeken. Het park heeft een oppervlakte van 36.000 vierkante meter. In het park leven onder andere tijgers, leeuwen, cheetahs, zeeleeuwen, olifanten, kangoeroe’s, apen, giraffen, zebra’s en flamingo’s. Je kunt er zelfs zwemmen met dolfijnen. Let op dat je hier wel meer dan 24 uur van te voren voor moet reserveren en dat kinderen tussen de 8 en 12 jaar begeleid moeten worden door een volwassenen. Het park is in de zomer geopend van 9.00 s’ochtends tot 17.00 ‘s middags en in de winter van 9.00 s’ochtends tot 16.00 ‘s middags. In de zomervakantie is het park op maandag gesloten. Kijk voor meer informatie op de website van het Friquia Park.

Friquia10

NO COMMENTS