autovakantie in de sneew

De winter is onderweg. Dat betekent lekker naar de zon met het vliegtuig of op naar de bergen voor wintersport. Maar voordat je vertrekt zijn er altijd zaken die nog geregeld moeten worden. Vakantiereisgids.com helpt je op weg!

Vaccinaties

Eindelijk is het zover: even lekker weg. Voor sommige landen geldt een vaccinatieplicht. Bij het boeken van de vakantie wordt je eigenlijk altijd wel geïnformeerd over inentingen. Mocht je hier niets over lezen of horen, ga dan toch even op onderzoek uit. Veel voorkomende prikken zijn die tegen hepatitis A en DTP.

Advies van lezers
Vakantiereisgids.com heeft de volgende organisaties getest en adviseert bij het boeken van een reis een van deze partijen te overwegen. De partijen bieden een eerlijk product, goede prijs en prima service

Verzekeringen checken

Loop ruim voor je vakantie nog even al je verzekeringen na. Als je met de auto op reis gaat, is het verstandig om je autoverzekering nog eens in te zien. Zoek uit welke zaken gedekt zijn en welke niet. Voor een reis door het buitenland heb je soms een toevoeging aan je polis nodig. Een reisverzekering kun je afsluiten nog vlak voordat je vertrekt. Heb je verder nog vaccinaties nodig? Sommige prikken worden vergoed door je zorgverzekeraar. Het is altijd handig om belangrijke telefoonnummers van je verzekeraars in je telefoon op te slaan, mocht het nou zo zijn dat internet niet beschikbaar is in het buitenland.

Laat het huis niet te lang onbemand

Hoe lang of kort je reis ook duurt, het is altijd goed om iemand te vragen op je huis te passen. Voornamelijk om inbraak te voorkomen. Gewoon om af en toe een lichtje aan te doen, de post op te ruimen en de planten te verzorgen. Er zijn ook speciale timers om je lampen aan en uit te laten gaan, zodat een kwaadwillende het idee krijgt dat er iemand thuis is. Nog een optie is je huis verhuren, zo levert je vakantie ook nog iets op.

Verzorging voor de huisdieren

Veel mensen brengen hun huisdieren naar een pension. Er is heel wat variatie in het soort pension, dus het is verstandig om vooraf een keer langs te gaan. Een website geeft niet altijd de juiste indruk. Reserveer meteen na het boeken of plannen van je reis een plekje. Vooral in het hoogseizoen zitten de goede dierenpensions snel vol. Het is trouwens ook mogelijk om je huisdier een dagje te laten wennen.

Wintercheck auto

Ga je op wintersport met de auto? Maak dan nog even gebruik van de gratis wintercheck die veel dealers aanbieden. Je auto wordt dan uitvoerig gecontroleerd op meer dan 25 punten, bijvoorbeeld de banden, accu en vloeistoffen.

Nog wat tips…

  • Maak de boel lekker schoon voordat je van die welverdiende vakantie gaat genieten. Niets is fijner dan in een schoon huis weer thuiskomen.
  • Kijk nog even in de koelkast en controleer de houdbaarheidsdatum  van producten. Zo voorkom je dat je thuiskomt in een stinkend huis omdat er iets bijna zelf de koelkast uitloopt. Een extra schoonmaak kan ook geen kwaad.
  • Werken de brandmelders nog? Vervang eventueel batterijen en druk nog een keer op de testknop.
  • Meld bij de buren dat je op vakantie bent en geef je locatie en belangrijke telefoonnummers door.

Fijne vakantie!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY