Het Flathead Lake is een prachtig meer In Montana in de Verenigde Staten. Het Flathead Lake is ontstaan door gletsjers uit de ijstijd en is het grootste zoetwater meer ten zuiden van de Missisippi in de USA. Studies van het Flathead Lake Biological Station hebben aangetoond dat het water van The Flathead Lake erg schoon is, Flathead Lake behoort tot ÉÉn van de schoonste meren ter wereld. Het water is zo helder dat het lijkt of het meer heel ondiep is. In werkelijkheid is het meer bijna 100 meter diep. Flathead Lake heeft een oppervlakte van meer dan 510 vierkante kilometer.

Morning at the Marina

Recreatie rondom het Flathead Lake in de zomer:

The Flathead Lake is een openbaar recreatie gebied waar je kan zwemmen, varen, surfen, waterskiën, zeilen, vissen, kajakken, hiken, fietsen, paardrijden en picknicken. Je kunt je eigen spullen mee nemen maar je vind rondom het meer ook vele jachthavens en bootverhuren waar je onder andere boten en kajaks kunt huren. In Principe kun je overal in het Flathead Lake zwemmen, maar op sommige plekken vind je strandjes die iets zwem-vriendelijker zijn. Zo heb je bijvoorbeeld Bigforks’s Wayfarers State Park en Polson’s Boettcher Park. Zowel s’zomers als s’winters kun je vissen op het meer. In de winter word er namelijk aan ouderwets ijsvissen gedaan. Het is nog prettig ook, want aan het Flathead Lake vind je een gematigd klimaar. In het Flathead Lake vind je voornamelijk zalm, gele baars, snoek baars, en witte vis.

Recreatie rondom het Flathead Lake in de winter:

In de winter is genoeg te doen rondom het Flathead Lake. Zo kun je gaan ijsvissen maar vind je dichtbij het Flathead Lake ook twee skigebieden waar je kunt skiën. Dit zijn Blacktail Mountain Ski Area en the Whitefish Mountain Resort. Hier kan je s’winters genieten van de diepe poeder sneeuw. Naast skiën kun je op het platteland bij het Flathead Lake ook gaan langlaufen, zo kun je rustig van de prachtige natuur genieten. Ook kun je bij het Flathead Lake sneeuwscooters huren. met ruim 5000 km aan National Forest wegen ben je nog wel even zoet.

Let op: Voor de zuidelijke helft van het meer heb je een vergunning nodig om te vissen, dit is namelijk gebied van het Flathead Indian Reservation.

Tip: Mocht je een boot huren, zorg dan dat je de wonderbaarlijke Painted Rock Petroglyphs bezoekt. Dit zijn rotsen waar schilderingen op geplaatst zijn door inheemse mensen die aan het Flathead Lake woonden voor de Saliërs. Deze schilderingen zijn alleen te bezichtigen vanuit een boot.

NO COMMENTS