Vietnam is een lang gestrekt land wat zo uitgestrekt is dat het zelfs verschillende klimaten heeft. Zo divers als de klimaten zijn, zo divers is het land zelf ook.
Noord (Hanoi, Sapa en Halong Bay)
Als je je Vietnam reis in het noorden begint, begint die vaak in Hanoi. Een rustige start van je reis is het niet, maar indrukwekkend is het zeker. Duizenden scootertjes maken het oversteken van de weg een excursie op zich. Je zal je verbazen over de hoeveelheid mensen die op een zo’n scootertje passen! In the Old Quarter vind je een aparte manier van winkelen; elke straat verkoopt 1 ding. Zo heb je de schoenenstraat, de sigarettenstraat, knuffelbeestenstraat en ga zo maar door. Na al die drukte is het een oase van rust als je op het dek van je zeilschip door Halong Bay dobbert. Halong Bay met zijn enorme rotspartijen rijzend uit het helgroene water is een plek die maar weinig reizigers overslaan. Een heel ander gebied vind je bij de grens van China. In Sapa vind je kleurrijke bergvolkeren en wandel je door oneindige rijstterrassen.
Midden (Hoi An, Hue, strand voor de kust van Nha Trang)
Het midden van Vietnam is een stuk gemoedelijker vergeleken met de levendige stad Hanoi. Hoi An is zo een gemoedelijke en knusse plaats. Op elke 14e maand worden alle lichten uit gedaan en de lampionnen aangestoken. Wandelend door de nauwe straatjes waan je je in een 1001 nacht sprookje. Veel reizigers huren een fiets in Hoi An om door de rijstvelden naar het strand te gaan. Die zijn hier opvallend rustig. Ook in Hue is het huren van een fiets ideaal. Je komt langs marktjes, rijstvelden en pagodes. Hue is een oude keizerlijke stad. Het staat vol met oude paleizen en stadspoorten. Met de fiets rijd je de rivier af waar al deze oudheden langs te vinden zijn.
Als je door reist naar het zuiden, dan kom je in het exotische deel van het land terecht. Vaar met een bootje door de wateren van de Mekong, bezoek en kruip door de nauwe Cu Chi tunnels of duik in de geschiedenis van Vietnam door een bezoek te brengen aan een van de indrukwekkende musea in Ho Chi Minh City. Dit alles kan je doen vanuit HCMC, door veel inwoners nog steeds Saigon genoemd. Maar ook in Zuid Vietnam vind je strand. Kleine tropische snorkel eilanden zoals Phu Quoc, en goudgeel strand in Mui Ne. In Mui Ne kan je naast luieren op het strand ook kitesurfen. Of als je iets de binnenlanden ingaat met een sleetje de zandduinen of glijden.
In Vietnam kan je op verschillende manieren reizen. Met de bus, trein, vliegtuig en met de boot. En omdat je ook met verschillende reisseizoenen te maken hebt in verband met het weer, vind je het misschien fijn om geadviseerd te worden door iemand die het land door en door kent. Met Vietnam online , onderdeel van Riksja Travel, kun je zelf je individuele reis samenstellen. Je reisspecialist, die zelf ook in Vietnam is geweest, helpt je met een goede route en legt de accommodaties, vervoer en excursies voor je vast. De reisspecialist van Vietnam online kent de bijzondere plekken en zij letten op authenticiteit en kleinschaligheid. Met hun passie voor Vietnam weten zij precies hoe het reilt en zeilt daar en voorzien ze jou graag van inside tips.

NO COMMENTS