Ons eerste avontuur samen werd backpacken door Vietnam. Bijna 3 weken lang zouden wij door Vietnam gaan reizen met enkel onze rugzak en elkaar. Wel hadden we van te voren onze reis uitgestippeld en er voor gezorgd dat we de mooiste plekjes van Vietnam zouden gaan ontdekken. Via een tussenstop in Bangkok begonnen we onze reis in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi.
Van Hanoi naar Halong Bay
Hanoi, een geweldige stad vol met sfeer. Overal zijn smalle steegjes, gezellige winkeltjes en kleine woonhuisjes. Wij keken onze ogen uit in deze mooie, maar ook erg drukke stad.
Tijdens onze tijd in Hanoi hebben wij het oude centrum bezocht waar het wemelde van de mensen en het verkeer. Het wemelde hier van de straatverkopers, beeldhouwers, tempels en winkeltjes. Ontzettend leuk om doorheen te lopen.
Tevens hebben wij het Ho Chi Minh Mausoleum bezocht, hier ligt Ho Chi Minh opgebaard.
Na Hanoi zijn wij naar Halong Bay gereisd waar we met een boot door de mooiste baaien ter wereld gevaren zijn. Deze baaien waren erg indrukwekkend, we raakten niet uitgekeken zo mooi. Alsof we naar een gefotoshopte foto aan het kijken waren.
Van Halong Bay naar Hoi Han
Na de indrukwekkende baaien van Halong Bay reisden we door naar Hoi Han. Ook in Hoi Han was weer genoeg te zien, een prachtige plaats gelegen aan de Vietnamese kust welke beschikt over eeuwenoude cultuur en een levendige haven.
In de dagen die volgden bezochten we onder andere de Chua Cau Tempel, de ruïnes van tempelcomplex My Son, de Quang ConG Tempel en de groene Marble Mountains.
We hadden bij WTC.nleen luxe hotel met een heerlijk privÉzwembad geboekt om onze laatste week te slijten en toch nog even onze rust te pakken. Zo keerden we toch weer relaxt, en vol met mooie verhalen en herinneringen terug naar Nederland.

NO COMMENTS