De wereld over reizen, naar de meest exotische, natuurrijke of historische plekken die er op aarde te vinden zijn. Zeer speciale plekken natuurlijk, die je gewoon eens in je leven bezocht moet hebben. Een wereldreis maken, op een luxe strandvakantie gaan of een indrukwekkende stedentrip organiseren voor jezelf en je geliefden… Wie wil dat nu niet?

De harde realiteit voor veel mensen

Een probleem waar veel mensen met ambitieuze reisplannen tegenaan lopen, zijn de hoge kosten die grote reizen met zich meebrengen. Als je een modaal of beneden modaal inkomen hebt, kun je jezelf, en/of je partner en kinderen, helaas niet al te veel permitteren qua vakanties. Het leven is al duur genoeg immers. Denk aan de wekelijkse boodschappen, energiekosten, vervoerskosten, abonnementen en de dure hobby’s van jezelf of je kinderen.

Hoe je jouw reisplannen tóch in vervulling kunt laten gaan

Als je goed op je dagelijkse uitgaven let, kun je een hoop geld besparen dat je vervolgens weer aan gave reizen kunt uitgeven. Maar dit vraagt wel discipline en een goed opgesteld plan. Wat kun je zoal doen om flink te besparen? Er zijn mogelijkheden genoeg. De belangrijkste en snelst te realiseren tips hebben we hieronder voor je in kaart gebracht:

  1. Besparen op je auto is een goede stap. Pak eens wat vaker de fiets, waarmee je veel brandstof uitspaart! Ook ‘Het Nieuwe Rijden‘ kan je een mooie besparing opleveren als het gaat om diesel- of benzinekosten. Minder hard optrekken, eerder doorschakelen en de auto lasten uitrollen kan je flink in de portemonnee gaan schelen voor wie zichzelf ‘Het Nieuwe Rijden’ eigen maakt.
  2. Een tweede goede bespaartip is goed letten op je wekelijkse boodschappen. Wacht met het kopen van producten totdat deze in de aanbieding zijn. En zijn deze voordelige boodschappen lang(er) houdbaar, koop dan een wat grotere voorraad. Zo bespaar je nog meer dan je al deed!
  3. In de derde plaats is het slim om je lampen te vervangen door ledlampen en je huis goed te isoleren. Hiermee spaar je aanzienlijk geld op de energiekosten en doe je tevens iets heel goeds voor het milieu en het klimaat.
  4. Het is ten slotte ook een goed idee om je energie contract te vergelijken. Door energie vergelijken serieus aan te pakken, kun je als consument – als je het slim en correct aanpakt – op termijn ontzettend veel geld besparen. En dat geld kun je weer besteden aan een mooie (extra) vakantie in een exotisch oord, in een fraaie stad of elders.

Neem nu jouw maatregelen voor die extra gave vakantie!

Als je deze tips toepast, kun je gemakkelijk veel geld besparen. Het geld dat je uiteindelijk op langere termijn in je zak steekt, kun je besteden aan een heerlijke vakantie in een ver en rustiek oord. Pak die kans nu!

NO COMMENTS