Als een vakantie met een caravan voor jou geen optie is, en je eigenlijk wel het kampeergevoel mist, dan kun je nog altijd op vakantie met een vouwwagen. Zo ben je ook heel mobiel op vakantie en kun je er bijvoorbeeld een leuke wandelvakantie van maken. Voor alle informatie over vouwwagens ben je hier aan het juiste adres. Je leest onder meer over het toegestane gewicht van vouwwagens, hoe een vakantie met een vouwwagen eruit ziet en waar je rekening mee moet houden als je met een vouwwagen weggaat?

Comfort op vakantie met vouwwagen

Een comfortabele vakantie zonder al te veel rompslomp, dat is een vakantie met de vouwwagen. Om de oude tijden van kamperen in tenten te herleven is een vakantie met vouwwagen uiterst geschikt. Voor een perfecte vouwwagen is het belangrijk om te kijken naar de opzetsystemen en de technieken voor de tentopbouw. Een vouwwagen tover je gemakkelijk om in een slaapkamer door de slaapcabines uit te schuiven. Om het nog wat huiselijker te maken, zijn steeds meer vouwwagens voorzien van een keukentje.

Het maximale gewicht van een vouwwagen

Een vouwwagen komt met en zonder oplooprem. De keuze voor een vouwwagen met of zonder een dergelijke reminstallatie is afhankelijk van de auto. Een rem op de vouwwagen is verplicht als het totaalgewicht van deze wagen meer is dan het gewicht van een lege auto. Op je kentekenbewijs vind je het trekvermogen van je auto, zo kun je een geschikte vouwwagen vinden die voldoet aan de eisen die gesteld worden. Een vouwwagen is doorgaans niet zwaarder dan 750 kilo.

Tips voor het rijden met een vouwwagen

Voordat de vakantie met vouwwagen begint, is het verstandig om de vouwwagen te wegen. Zo voorkom je mogelijke boetes! Andere tips en weetjes:

  • Houd voldoende afstand met het andere verkeer. Denk hier aan je ruimtekussen.
  • Vergeet niet dat de remweg een stuk langer is met een vouwwagen.
  • Met een vouwwagen mag je op de Nederlandse snelwegen niet harder dan 90 km per uur. Uitzonderingen zijn: België waar je 120 km per uur mag rijden, Frankrijk waar je nog harder mag, namelijk 130 km per uur, en Oostenrijk waar je 100 km per uur mag rijden met een vouwwagen.

NO COMMENTS