Nadat u weer vele reisgidsen heeft doorgebladerd, bent u er dan eindelijk uit over waar u naartoe op vakantie zal gaan met uw familie of vrienden. Het was een moeilijke klus, maar uiteindelijk heeft u toch weer een mooie plaats op een mooie camping in een mooi land weten te vinden. De knoop is dus doorgehakt; nu kunnen de voorbereidingen beginnen voor een onvergetelijke vakantie. Wij zullen u daarbij een handje helpen. Om te beginnen is het alvast handig om meer te weten te komen over het gebied waar u straks naartoe zult gaan. Zo is het alvast handig om te kijken wat voor voorzieningen in de buurt zijn, zodat u weet wat u allemaal mee moet nemen en wat niet. Verder kunt u kijken wat voor speciale monumenten in de buurt zijn. Wanneer u van plan bent om verder te rijden om een bepaald monument te zien, zou u alvast routebeschrijvingen kunnen regelen. Een planning maken is natuurlijk ook handig: op welke dag wat doen. Hoewel deze natuurlijk onder voorbehoud is in verband met het weer dat al of niet stralend is. U zult ook uwverzekeringenmoeten regelen voor de vakantie. Zo kunt u ervoor kiezen een annuleringsverzekering af te sluiten, maar ook is het mogelijk om u te laten verzekeren tegen diefstal. Daarnaast is het aan te raden om kopieën mee te nemen van uwziektekostenverzekeringen. Wanneer u medicijnen op recept gebruikt, regel dan via uw huisarts een internationaal recept zodat u eventueel naar een apotheek kunt. Wanneer u naar een land ver weg gaat, zult u ook een paspoort moeten laten maken. Kijk op de achterkant van uw ID-kaart om te zien naar welke landen u kunt reizen met uw ID-kaart. Misschien kunt u iemand vinden die bereid is om dagelijks even uw huis te controleren en de plantjes water wilt geven, bijvoorbeeld. Wanneer u denkt dat u goed verzekerd bent tijdens uw vakantie en heeft besloten wat u gaat doen, is het tijd om de koffers te pakken. Wij stelden een handige checklist samen voor u om u te helpen met het inpakken.

Vakantie Checklist voor de perfecte voorbereiding

Veel mensen krijgen stress als ze denken aan de voorbereiding van de vakantie. Ze hebben zelf een vakantie checklist gemaakt maar weten toch niet zeker of alles er goed opstaat. Er zijn tegenwoordig handige tools en App’s die je kunnen helpen bij de voorbereiding van je vakantie en je een handige vakantie checklist geven. Een van deze App’s is door ons getest en erg goed bevonden. Dat is CheckandPack, deze website en app maakt een specifieke vakantie checklist voor je. Idieal en makkelijk in gebruik.

Auto: zorg ervoor dat uw auto gereed is voor de reis. Mocht er zich tijdens de reis toch kleine mankementen voordoen, zorg dan voor middelen om de schade te herstellen. Anders is er natuurlijk altijd nog de ANWB om u te helpen.

Apparatuur: foto- en videocamera en bijbehorende accessoires zoals geheugenkaartjes etc. Mobiele telefoon+ oplader. Eventuele apparaten om uzelf mee te vermaken zoals een mp3-speler of handheld.

Documenten: vreemde valuta (wanneer u door of naar een niet-Euroland reist), pinpas, creditcard, originele en kopieën van paspoorten en identiteitskaart, beltegoed, visum (indien nodig), verzekeringspapieren,landkaarten, routebeschrijvingen.

Eten en Drinken: overal is wel een lokale supermarkt te vinden, het zal dus niet nodig zijn om eten mee te nemen. Tenzij u uiteraard liever uw eigen eten heeft. Wel is het aan te raden om voldoende consumpties mee te nemen voor onderweg.

Kamperen: wanneer u niet in eenhotelof bungalow, maar in uw eigen caravan of tent, moet u ook allerlei materialen meenemen die u normaal ook gebruikt in de keukekn.

Kleding: strandkleding, dagelijkse kleding (truien,broekenetc.), regenkleding, wandelkleding, watersportkleding etc.

Medisch: medisch paspoort, medische gegevens, anti-muggenspray, medicijnen, recept voor medicijnen.

Verzorging: toilet- en douchespullen, scheergerei,EHBO-trommel,zonnebrandcrème.

Ter vermaak van uzelf: boeken, tijdschriften, spelletjes,speelgoed, andere spullen die het u naar de zin maken. Wandelen:wandeluitrusting, rugzak, kompas, voedsel, verrekijker.

Zo moeilijk was het niet om je vakantie voor te bereiden? Of wel? Mocht je meer willen weten kijken op de vakantie voorbereiden pagina van meenemen.nl

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY