Goed voorbereid op vakantie

Nadat u weer vele reisgidsen heeft doorgebladerd, bent u er dan eindelijk uit over waar u naartoe op vakantie zal gaan met uw familie of vrienden. Het was een moeilijke klus, maar uiteindelijk heeft u toch weer een mooie plaats op een mooie camping in een mooi land weten te vinden. De knoop is dus doorgehakt; nu kunnen de voorbereidingen beginnen voor een onvergetelijke vakantie. Wij zullen u daarbij een handje helpen.

Om te beginnen is het alvast handig om meer te weten te komen over het gebied waar u straks naartoe zult gaan. Zo is het alvast handig om te kijken wat voor voorzieningen in de buurt zijn, zodat u weet wat u allemaal mee moet nemen en wat niet. Verder kunt u kijken wat voor speciale monumenten in de buurt zijn. Wanneer u van plan bent om verder te rijden om een bepaald monument te zien, zou u alvast routebeschrijvingen kunnen regelen. Een planning maken is natuurlijk ook handig: op welke dag wat doen. Hoewel deze natuurlijk onder voorbehoud is in verband met het weer dat al of niet stralend is.

U zult ook uwverzekeringenmoeten regelen voor de vakantie. Zo kunt u ervoor kiezen een annuleringsverzekering af te sluiten, maar ook is het mogelijk om u te laten verzekeren tegen diefstal. Daarnaast is het aan te raden om kopieën mee te nemen van uwziektekostenverzekeringen. Wanneer u medicijnen op recept gebruikt, regel dan via uw huisarts een internationaal recept zodat u eventueel naar een apotheek kunt. Wanneer u naar een land ver weg gaat, zult u ook een paspoort moeten laten maken. Kijk op de achterkant van uw ID-kaart om te zien naar welke landen u kunt reizen met uw ID-kaart. Misschien kunt u iemand vinden die bereid is om dagelijks even uw huis te controleren en de plantjes water wilt geven, bijvoorbeeld.

Wanneer u denkt dat u goed verzekerd bent tijdens uw vakantie en heeft besloten wat u gaat doen, is het tijd om de koffers te pakken. Wij stelden een handige checklist samen voor u om u te helpen met het inpakken.

Auto:zorg ervoor dat uw auto gereed is voor de reis. Mocht er zich tijdens de reis toch kleine mankementen voordoen, zorg dan voor middelen om de schade te herstellen. Anders is er natuurlijk altijd nog deANWBom u te helpen.

Apparatuur:foto- en videocameraen bijbehorende accessoires zoals geheugenkaartjes etc. Mobieletelefoon+ oplader. Eventuele apparaten om uzelf mee te vermaken zoals eenmp3-spelerof handheld.

Documenten:vreemde valuta (wanneer u door of naar een niet-Euroland reist), pinpas, creditcard, originele en kopieën van paspoorten en identiteitskaart, beltegoed, visum (indien nodig), verzekeringspapieren,landkaarten, routebeschrijvingen.

Eten en Drinken:overal is wel een lokale supermarkt te vinden, het zal dus niet nodig zijn om eten mee te nemen. Tenzij u uiteraard liever uw eigen eten heeft. Wel is het aan te raden om voldoende consumpties mee te nemen voor onderweg.

Kamperen:wanneer u niet in eenhotelof bungalow, maar in uw eigen caravan of tent, moet u ook allerlei materialen meenemen die u normaal ook gebruikt in de keukekn.

Kleding:strandkleding, dagelijkse kleding (truien,broekenetc.), regenkleding, wandelkleding, watersportkleding etc.

Medisch:medisch paspoort, medische gegevens, anti-muggenspray, medicijnen, recept voor medicijnen.

Verzorging:toilet- en douchespullen, scheergerei,EHBO-trommel,zonnebrandcrème.

Ter vermaak van uzelf:boeken, tijdschriften, spelletjes,speelgoed, andere spullen die het u naar de zin maken.

Wandelen:wandeluitrusting, rugzak, kompas, voedsel, verrekijker.

NO COMMENTS