De Bloukrans brug

Hou je van een beetje adrenaline? Dan is bungee jumpen vanaf de Bloukransbrug in Zuid-Afrika echt een puntje voor op je bucketlist. De Bloukransbrug is met haar 216 meter de hoogste commerciëlebungeejump ter wereld. De Bloukransbrug ligt op een prachtige locatie midden in de natuur van Zuid Afrika. De Bloukransbrug ligt aan de Garden Route, 40 km ten westen van Pletterberg Bay. De brug overspant het ravijn dat de grens vormt tussen de Oost-Kaap en de West-Kaap. 216 meter lager ligt de Bloukrans rivier. De Bloukransbrug is een magneet voor bungeejump fans van overal over de wereld.

Bloukrans Bridge Bungee

Veiligheid

Het bungeejumpspektakel word gerund door Face Adrenalin, een lid van de Southern Africa Tourism Association(SATSA). Veiligheid staat bij Face Adrenalin op de eerste plaats. Het personeel is ervaren en speciaal opgeleid en alle apparatuur voldoet aan de internationale normen. Er is nog nooit een incident gebeurd. Geen doden en ook geen gewonden.

Bloukrans Bridge

Springen van de Bloukransbrug

Om bij het platform te komen waar vanaf gesprongen word moet je eerst een stukje over de loopbrug. Dit is een langwerpige ijzeren kooi die onder de brug bevestigd is. Vanuit de ijzeren kooi kijk je zo de diepte in. Als het jou beurt is om te springen word je op een bankje gezet. De veiligheidsgespen worden aan je harnas vastgemaakt en je krijgt een korte uitleg over veiligheid. Er word onder andere verteld dat er nog nooit een incident plaatsgevonden heeft bij de Bloukransbrug. Iets wat je op dat moment toch een kein beetje gerust stelt. Als alles goed vast zit hups je naar de rand, je voeten zitten namelijk aan elkaar vastgebonden dus lopen gaat niet meer. Alles word gefilmd. De mannen van Face Adrenalin tellen voor je af, en vervolgens spring je de diepte in. Vlak voordat je denkt tegen de grond te pletter te slaan veer je weer naar boven, en bungel je vervolgens boven de Bloukrans rivier. Daarna ervaar je een enorme hoeveelheid van adrenaline. Je hebt een prachtig uitzicht op de rivier, de bergen en in de verte zie je de zee. Na enkele minuten komt er iemand van Face Adrenalin naar beneden om je weer op te hijsen.

Bloukrans Bridge Bungy Jump

Flying Fox kabelbaan

Naast bungeejumpen kun je bij de Bloukrans brug ook een rit maken op de 200 meter lange Flying Fox kabelbaan, ook wel de Foofie Slide genoemd door de Zuid-Afrikanen.

Prijzen

Bungeejumpen van de bloukrans brug kost €65,00. Wil je zelf niet springen, maar mee de loopbrug over om familie of vrienden aan te moedigen dan kost dit €10,00. Voor €13,00 kun je een dvd van je sprong kopen en voor een extra bedrag krijg je een ook een dvd met de foto’s en een certificaat als bewijs dat je gesprongen bent. Mocht je er dan nog geen genoeg van hebben kunnen krijgen, dan kun je nog een 2e keer springen voor de helft van de prijs.

Wil je meer informatie? Kijk dan op de website vanFace Adrenalin

Bloukrans Bungy from Timmy Henny on Vimeo.

NO COMMENTS